De volleyballers van Oranje hebben vanmiddag hun dertiende wedstrijd in de Volleyball Nations League verloren. Canada was met 3-0 te sterk. Nederland speelt dinsdag om 12.00 uur zijn volgende wedstrijd, tegen Servië.

Opstelling

Freek de Weijer (spelverdeler), Stijn van Tilburg (diagonaal), Robbert Andringa en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Fabian Plak en Michaël Parkinson (middens) en Steven Ottevanger (libero).

Nimir Abdelaziz was vandaag vanwege een blessure niet inzetbaar.

1e set

Oranje begon goed aan de wedstrijd toen Fabian Plak overtuigend 1-0 binnensloeg. De voorsprong zou echter van korte duur blijken, want het was Canada dat bij 4-8 met een ruime marge de eerste technische time-out inging. Ook bij de tweede technische time-out was het verschil vier punten in het voordeel van Canada: 12-16.

Canada, met ex-Lycurgus spelverdeler Jay Blankenau in de basis, domineerde en nam aan het einde van de set nog meer afstand: 16-25.

2e set

Met Thijs ter Horst als passer/loper op de positie van Robbert Andringa begon Oranje aan set twee. Nederland speelde beter, en kon ook langer aanhaken bij de Canadezen. Tot 15-16 kon het nog alle kanten op.

In de slotfase kwamen de Lange Mannen simpelweg niet meer tot scoren. Canada liep van 15-16 uit naar 15-23 op de service van Nicholas Hoag. Nederland scoorde nog slechts één punt, alvorens Canada de set uitmaakte: 16-25.

3e set

Piazza liet Thijs ter Horst in de derde set starten op diagonaal, een positie die hij afgelopen seizoen bij Perugia ook regelmatig invulde. Wessel Keemink begon als spelverdeler, terwijl Just Dronkers op libero stond.

Oranje scoorde iets gemakkelijker in deze set, en bleef tot 15-17 opnieuw aardig bij. Opnieuw was het echter ook Canada dat nog gas bij kon geven en de druk opvoerde aan het einde van de set. Het team van bondscoach Glenn Hoag, vader van Nicholas, maakte de wedstrijd professioneel af na een tipbal van Graham Vigrass: 19-25.

Sharone Vernon-Evan, afgelopen jaar ploeggenoot van Thijs ter Horst bij Perugia, werd topscorer met 14 punten.

Dinsdag tegen Servië

Op dinsdagmiddag om 12.00 uur speelt Nederland tegen Servië. Deze wedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport. De uitzending begint om 11.50 uur.

Nederland – Canada 0-3 (16-25, 16-25, 19-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×