Canisius, WK Scholenvolleybal

Canisius, WK Scholenvolleybal

Het meisjes schoolvolleybalteam van Scholengemeenschap Canisius zijn vrijdag vertrokken naar het WK Scholenvolleybal in Brno. Aanstaande maandag zullen zij starten met het toernooi. Na Toulon in 2012, Espinho in 2014, Belgrado in 2016 is Brno in Tsjechië dit jaar de arena zijn waar de meiden in oranje zullen strijden om een plek in de top 16! Maar liefst 29 landen nemen deel aan dit mondiale toernooi.

Meiden van diverse volleybalclubs uit de gemeente Tubbergen (Krekkers, Tornado en Dynamo) hebben binnen het schoolteam hun krachten gebundeld. Zij gaan samen de strijd aan tegen al het volleybalgeweld. Alle teamleden zijn afkomstig uit de volleybalschool van Canisius (VSC).

Onder leiding van trainer/coach Thijs Oosting, manager Erwin Elfrink en verzorgster Brenda Haselbekke is er getracht een hecht team te formeren dat voor elkaar door het vuur wil gaan.

 Een van de meiden (Lynn Veltmaat) was er in Belgrado ook al bij en zij weet dan ook als geen ander dat deelname een fantastische beleving is. Naast dat we van onze deelname gaan genieten zal het team ook keihard moeten werken om zich tussen al het volleybalgeweld staande te houden. 2 jaar geleden werd in Belgrado de 10e plek behaald. Een super prestatie gezien het feit dat je op het WK speelt tegen teams die soms meerdere uren per dag op hoog niveau volleybal beoefenen. Met het Nederlandse team speelden we in het verleden al tegen landen als Frans Polynesië, Brazilië, Chili, Polen en Frankrijk. Gelukkig mogen de meiden rekenen of flinke support want ook vele ouders reizen af naar Brno om Oranje aan te moedigen. Dit jaar spelen de meiden hun eerste wedstrijden in de poule fase tegen India (zondag 3 juni) , Frankrijk en Cyprus (maandag 4 juni) en voor het jongensteam wacht Polen en Duitsland! Hoe het daarna verder zal gaan wordt bepaald door de poulefase. Voor ons zijn het nu al winnaars!

Naast het Nederlandse meisjesteam is er ook een jongensteam van Bonhoeffer Enschede afgereisd. Gezamenlijk vormen deze 2 teams met hun begeleiding de nederlandse delegatie. Het afgelopen schooljaar stond voor beide teams in het teken van teambuilding, trainen, het spelen van oefenwedstrijden en ervoor zorgen dan de benodigde gelden bij elkaar werd gehaald. De Nevobo heeft shirts gesponsord om de het meisjesteam te ondersteunen tijdens hun reis naar Tsjechië!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×