Carlijn Oosterlaken in bekerfinale tegen oud-ploeggenoten

Carlijn Oosterlaken in bekerfinale tegen oud-ploeggenoten

17 februari wordt een dag om nooit te vergeten voor Carlijn Oosterlaken. Ze schrijft op die dag geschiedenis met Apollo 8, voor het eerst staat die ploeg in de nationale bekerfinale. Voor Oosterlaken is het een extra speciale finale, ze gaat strijden tegen haar oud-ploeggenoten van Sliedrecht Sport. En om het bekerfeest af te maken staat haar vriend Renzo Verschuren ook in de finale met Draisma Dynamo. “Het wordt een hele bijzondere finaledag voor mij.”

Het spelen van de bekerfinale is niet nieuw voor Oosterlaken, in 2018 won ze met Sliedrecht Sport nog de beker. Ook werd ze vorig seizoen nog landskampioen met de ploeg die ze nu dolgraag wil verslaan. Oosterlaken besloot na het seizoen 2017-2018 te stoppen, maar keerde in januari terug in de eredivisie. Ze werd door Apollo 8 gevraagd het team te versterken. Nu speelt ze plots met haar nieuwe club tegen Sliedrecht. Een aantal vragen aan de passer/loper van de club uit Borne.

Wat verwacht je van de bekerfinale?
“Ik verwacht een wedstrijd waarin wij onze huid zo duur mogelijk verkopen. Het zal een moeilijk te klaren klus worden, maar zeker in de beker is niets onmogelijk. Sowieso is het als promovendus heel bijzonder om een dergelijke wedstrijd te spelen, in een uitverkocht Landstede Sportcentrum.”

Waarom ben je teruggekeerd in de eredivisie bij Apollo 8?
De staf wilde graag het ga opvullen dat was ontstaan door het wegvallen van Antoinette Posthuma. Nadat bleek dat de verwachtingen van de club en mij overeenkwamen, leek het mij leuk om een bijdrage te leveren. Bovendien kende ik al veel meiden uit het volleybalverleden en wist ik dat ik in een warm bad terecht zou komen. Extra leuk voor mij als Tukker is natuurlijk dat het een Twentse club betreft!”

Je speelde vorig seizoen nog bij Sliedrecht Sport. Nu is dat de tegenstander in de finale. Maakt dat het extra bijzonder voor jou?
“Dat mijn vorige club de tegenstander is, geeft het inderdaad een bijzonder tintje. Ik heb met zeven meiden van het huidige Sliedrecht-team afgelopen seizoen gespeeld, dus ik ken hun kwaliteiten als geen ander. Daarnaast is het een bijzondere finale(dag) voor mij, omdat mijn vriend Renzo Verschuren ook in de finale staat met Draisma Dynamo. Voor onze families en vrienden een mooi dagje uit!”

Je kent Sliedrecht uitermate goed. Waar denk je dat jullie kansen liggen om ze te verslaan?
Sliedrecht heeft op elke positie een speelster staan die er wel een balletje in kan slaan. Wanneer hun pass dusdanig komt dat de spelverdeelster iedereen kan bedienen, wordt het een lastig verhaal. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor alle andere teams in de eredivisie. Het is de kunst om ze zodanig onder druk te zetten, dat het een meer voorspelbaar spelletje wordt. Dan kunnen wij met onder andere Jeanine Stoeten een goede muur zetten in de blokkering en daar hopelijk een antwoord op geven.”

Is het fijn om als underdog de bekerfinale in te gaan?
“Persoonlijk denk ik dat het mentaal vaak makkelijker is om niets te verliezen te hebben. Vrijuit spelen is het fijnste wat er is. Vorig jaar heb ik ook gemerkt dat het soms best lastig spelen is als mensen verwachten dat je het als Sliedrecht zijnde 'wel even flikt'. In die zin kan het zeker voordelig voor ons werken dat wij de underdog zijn.” 

Programma bekerfinale dames:

Zondag 17 februari
Landstede Sportcentrum Zwolle
16.00 uur: Apollo 8 - Sliedrecht Sport

Foto: Rudy van 't Rood

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×