Carmen Oude Luttikhuis: "Derby's geven me vaak extra energie"

Carmen Oude Luttikhuis: "Derby's geven me vaak extra energie"

De Kampioenspoule in de eredivisie is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspeelsters uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Carmen Oude Luttikhuis, diagonaal van Springendal-Set-Up'65 uit Ootmarsum.

Op welke positie speel je?

"Op de diagonaal-positie"

Is dit altijd jouw favoriete positie geweest?

"Ja, samen met de positie als passer/loper. In de jeugd heb ik altijd als passer/loper gespeeld totdat ik naar dames 1 ging. Toen hebben we er voor gekozen om me verder te ontwikkelen als diagonaal. Ik vind beide posities leuk, het voordeel van de passer/loper positie vind ik dat ik me dan wat meer betrokken voel bij het spel maar als diagonaal vind ik het leuker om meer verantwoordelijkheid te hebben voor de punten die gescoord moeten worden."

Hoe gaat het dit seizoen?

"Goed, we zijn een hecht team geworden en nog steeds een groep met veel potentie. Daarnaast hebben we als team en club grote stappen gezet in ons 'Go yellow' avontuur en heb ik er alle vertrouwen in dat we nog veel verder komen."

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit seizoen?

"Mezelf verder ontwikkelen als stabiele speelster en daarnaast belangrijk zijn voor het team, niet alleen door punten te scoren maar ook buiten het veld."

Wat zijn je sterke punten? En je zwakke?

"Mijn nuchterheid is mijn sterke maar ook mijn zwakke punt. Ik heb bijvoorbeeld nooit last van wedstrijdspanning, dit is aan de ene kant fijn maar aan de andere kant mis ik daardoor ook soms een soort van scherpte."

Welke rol heb je in de kleedkamer?

"Ik probeer vaak een relaxte sfeer te creëren door een grap te maken of iets dergelijks. Ik vind het belangrijk om plezier te houden in de dingen die je doet!"

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club?

"Het spelen van twee finales in het seizoen 2015/2016. We deden mee in de strijd om de beker en landstitel."

Wat is jouw favoriete tegenstander en waarom?

"Ik heb niet zozeer een favoriete tegenstander maar vindt het altijd wel leuk om derby's te spelen. Bij dit soort wedstrijden is er vaak meer publiek en wordt er toch wat extra druk gecreëerd. Dit geeft me vaak wat extra energie."

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen en waarom?

"De wedstrijden om de landstitel in het seizoen 2015/2016. De sfeer die bij dat soort wedstrijden ontstaat is ontzettend gaaf, niet alleen in de hal maar in het hele stadje Ootmarsum."

Wat hoop jij in je carrière nog te realiseren?

"Dat is een makkelijke vraag, de landstitel behalen!"

Foto: Roel Ubels

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×