Celeste Plak met Novara naar Champions League finale

Celeste Plak met Novara naar Champions League finale

International Celeste Plak heeft woensdagavond met haar Italiaanse club Igor Gorgonzola Novara de finale van de Champions League bereikt. Novara verloor in eigen huis de reguliere wedstrijd met 3-1 van de Turkse titelverdediger Vakifbank. Omdat Novara vorige week in Istanbul wel had gewonnen, moest een golden set de beslissing brengen. In deze razend spannende tiebreak werkte Novara twee matchpoints van Vakifbank weg, om vervolgens zelf met 16-14 te zegevieren. De Champions League finale wordt gespeeld op 18 mei in Berlijn. Novara speelt dan tegen Conegliano, de club van Robin de Kruijf.

Het Vakifbank van coach Giovanni Guidetti en diagonaal Lonneke Sloetjes wist wat het woensdagavond te doen stond. De reguliere wedstrijd moest met 3-0 of 3-1 gewonnen worden. Daarna moest ook de golden set (tot de 15 punten) gewonnen worden om de finale van de Champions League te bereiken.

Vakifbank leek aan deze moeilijke opdracht te gaan voldoen. De reguliere wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en in de golden set verdiende het Turkse team twee matchpoints toen het op 14-12 kwam. Op dat moment stond Paola Egonu op bij Novara. Egonu (39 punten!) maakte met haar sprongservice en aanval het verschil en sloeg haar club naar de eerste Champions League finale in de geschiedenis: 16-14.

Lonneke Sloetjes kwam voor Vakifbank 18 keer tot scoren. Celeste Plak kwam woensdag voor Novara niet in actie.

Uitslag tweede halve finale, 10 april:

Igor Gorgonzola Novara – Vakifbank Istanbul 1-3 (23-25, 20-25, 25-15, 21-25)
Novara wint golden set met 16-14

Uitslag eerste halve finale, 4 april:

Vakifbank Istanbul – Igor Gorgonzola Novara 0-3 (17-25, 25-27, 15-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×