International Celeste Plak heeft zaterdagavond met haar club Igor Gorgonzola Novara de Champions League gewonnen. Novara won in Berlijn de finale met 3-1 van Imoco Volley Conegliano, de club van international Robin de Kruijf. Voor Novara is het de eerste Champions League titel in de historie van de club.

Onlangs streden Novara en Conegliano ook al tegen elkaar om het Italiaanse landskampioenschap. Toen waren het de volleybalsters uit de Veneto die aan het langste eind trokken. Met de scudetto op zak werd Conegliano gezien als favoriet voorafgaand aan de Champions League finale in Berlijn. Het zou anders lopen.

Onder aanvoering van Paola Egonu (27 punten) en Michelle Bartsch-Hackley (21 punten) eiste Novara in de Max Schmeling Halle met 3-1 de zege op. Francesca Piccinini (40 jaar) won voor de zevende keer (!) in haar imposante carrière de Champions League. Celeste Plak was geen basisspeelster in de finale, zij maakte een invalbeurt in de derde set. Aan de zijde van Conegliano speelde Robin de Kruijf de hele wedstrijd, zij kwam 11 keer tot scoren.

Uitslag finale Champions League:

Igor Gorgonzola Novara - Imoco Volley Conegliano 3-1 (25-18, 25-17, 14-25, 25-22)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn