Deze week heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd om daarmee het stijgend aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Het goede nieuws: we kunnen nog blijven spelen! Al is het zonder publiek. Gelukkig kunnen rijouders van uitspelende jeugdteams wel mee als begeleiding. En helaas blijven de kantines de aankomende weken dicht.

Al met al, naast de geldende maatregelen, een extra taak op de schouders van de duizenden vrijwilligers bij de verenigingen, die weer nieuwe oplossingen zoeken voor alles wat er op hen afkomt. We kunnen alleen maar heel dankbaar zijn dat zoveel mensen zich ook nu blijven inzetten om ervoor te zorgen dat volleyballers kunnen blijven doen, wat ze het liefste doen: volleyballen!

We proberen ervoor te zorgen dat alle informatie voor hen zo goed mogelijk beschikbaar is, en dat we zoveel mogelijk vragen weg kunnen nemen. De ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar nu dagelijks op, dus kijk HIER voor de laatste informatie.

96% gaat door, druk lijkt toe te nemen
Gelukkig spelen we ongeveer 96% van de wedstrijden gewoon, maar de druk lijkt toe te nemen. We merken dat teams niet durven of niet kunnen spelen. Het team van Wedstrijdwezen van de Nevobo probeert in overleg met de wedstrijdsecretariaten van de verenigingen zo goed mogelijk uitwijkmogelijkheden te vinden voor de wedstrijden. We hebben elkaar hard nodig om oplossingen te vinden en te kijken wat er allemaal wél kan.

We hebben ook gezien dat teams het lastig vinden om zich aan een aantal uitgangspunten te houden. Niet yellen in het veld bijvoorbeeld. Natuurlijk is het lastig om dat niet te doen, zeker omdat het zo vanzelfsprekend is in onze sport. Door 100 keer per wedstrijd zo dicht bij elkaar te komen vergroten we de kans dat teamleden (ook als ze geen klachten hebben) elkaar besmetten. Dit geldt ook voor het bewaren van afstand buiten het veld. We realiseren ons dat dit zeker niet de enige momenten zijn met besmettingsrisico’s en dat de veranderingen niet leuk zijn. Maar op deze manier verkleinen we de risico’s, zorgen we ervoor dat mensen gezond blijven en voorkomen we dat teams uitvallen.

Verantwoordelijkheid van ons allemaal
We zijn al meerdere keren aangesproken dat we als bond moeten ingrijpen op het moment dat spelers toch gaan spelen als ze klachten hebben of als teams zich buiten het veld niet aan de 1,5 meter houden. We draaien het graag om. Dit is een verantwoordelijkheid van iedereen. Van iedere speler, van ieder team, van iedere trainer/coach, verenigingsbestuur en bond. Het is dus lang niet alleen de verantwoordelijkheid van de vrijwillige coronacoördinator op de club, die bereid is zijn/haar vrije tijd in de club te steken.

We zijn het als sport gewend om op een kleine ruimte met veel mensen samen te werken. Daarvoor zijn duidelijke afspraken nodig. Help elkaar dus om je aan de afspraken te houden en spreek elkaar aan, zodat we kunnen blijven spelen!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×