Wat een wedstrijd vanavond in de Basis in Sliedrecht. De dames van Sliedrecht Sport klopten voor het eigen publiek Coolen-Alterno met 3-2 (22-25, 23-25, 25-20, 25-21 en 15-13) in het derde duel van de best-of-five. De ploeg van trainer Matt van Wezel moest daar diep voor gaan, want de gasten uit Apeldoorn namen brutaal een 0-2 voorsprong. Na een knappe comeback heeft de regerend landskampioen nog één overwinning nodig om de titel te prolongeren.

Na twee sets was het wat stilletjes in De Basis. De lokale trots, Sliedrecht Sport, werd in een spannende strijd hard op de feiten gedrukt. Op de cruciale momenten maakte de thuisploeg onnodige fouten en daar maakte Alterno optimaal gebruik van. De extreem fel spelende ploeg uit Apeldoorn maakte het af op de belangrijke momenten: 22-25 en 23-25.

Een 0-2 voorsprong in sets, de gasten leken op weg naar een zege in Sliedrecht. Maar zo ver kwam het niet. De regerend landskampioen liet zien dat het mentaal erg sterk is. Na twee verloren sets kun je bij de pakken neer gaan zitten, maar dat deed Sliedrecht absoluut niet. De ploeg ging alleen maar harden werken met en vooral voor elkaar.

De Zuid-Hollandse ploeg ging beter serveren en legde steeds meer de druk bij Alterno, dat was in de eerste twee sets niet zo. Er slopen meer fouten in het spel van de gasten en dat leverde Sliedrecht de aansluiting op: 25-20. Ook in de vierde set wist Sliedrecht veel druk te leggen op de passing van Alterno en blokkerend ging het ook goed. Met 25-21 werd er een beslissende vijfde set afgedwongen door de thuisploeg.

In die vijfde set werd het erg spannend, maar liet de regerend landskampioen zien dat het mentaal ijzersterk is. Er waren wat opmerkelijke momenten met een hoofdrol voor de scheidsrechter, maar daar liet de thuisploeg zich niet door afleiden. Alterno was boos op de scheidsrechter, maar daar had de ploeg niks aan. Het werd 15-13 voor Sliedrecht Sport.

Woensdagavond kan de ploeg van trainer Matt van Wezel in Apeldoorn de titel pakken. Dan wordt de vierde wedstrijd gespeeld.