Eredivisie Heren

Coníche Topvolleybal Zwolle pakt belangrijke punten

De reguliere competitie in de eredivisie zit er bijna op. Het is onderin razend spannend bij de heren, vier teams maken nog kans op een plek in de kampioenspoule. Coníche Topvolleybal Zwolle veroverde in eigen huis belangrijke punten in die strijd: 3-1 winst op concurrent Vallei Volleybal Prins.

Waar het om ging in de wedstrijd tussen de twee concurrenten was duidelijk: een overwinning was noodzakelijk om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving en de bijbehorende plaats in de kampioenspouleIn een kolkend Landstede Sportcentrum begon de thuisploeg erg goed.

De ploeg liet zien dat ze vol voor de zevende plek wilden vechten en die wilskracht maakte het verschil in de eerste set: 25-20. Ook in de tweede set maakte Zwolle de belangrijke punten af, mede dankzij sterk serverend werk werd het 25-22. 

In de derde set herpakte Vallei Volleybal Prins zich nog even (23-25), maar dat bleek niet genoeg. Zwolle maakte het tot grote vreugde van het fanatieke publiek alsnog af en op zeer overtuigende wijze: 25-16. De opluchting was groot, zo gaf libero Tobias Edskes aan. “Heerlijk dit, ontzettend gaaf. Voor super veel publiek en met alles erop en eraan. We winnen de eerste twee sets, verliezen daarna de derde, maar gaan er in de vierde er keihard overheen. Beter kan niet. Zo fijn, zo'n opluchting. We hebben er twee weken naar toe geleefd en we hebben het gedaan.”

Concurrentie verliest

Zaanstad speelde een knappe wedstrijd, maar verloor in eigen huis met 2-3 van Seesing Personeel Orion. Inter Rijswijk ging met 3-0 onderuit bij het Talentteam en daardoor doet Zwolle hele goede zaken. Door de driepunter is Zwolle namelijk gestegen naar de felbegeerde zevende plaats. Dat is precies genoeg om plaatsing voor de play-offs af te dwingen, maar er is nog een wedstrijd te gaan. De  verschillen zijn zo klein, alle vier de ploegen maken nog kans op de play-offs.

Uitslagen eredivisie heren:

Coníche Topvolleybal Zwolle - Vallei Volleybal Prins 3-1 (25-20, 25-22, 23-25, 25-16)
Zaanstad - Seesing Personeel Orion  2-3 (16-25, 22-25, 25-23, 25-18, 13-15) 
Talent Team Papendal/Arnhem - Inter Rijswijk  3-0 (25-22, 25-18, 25-18)     
SV Land Taurus - Advisie/SSS 3-0 (25-14, 25-23, 25-23)         
 

Foto: topvolleybalzwolle.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×