In het hol van de leeuw heeft Coolen-Alterno vanavond hard toegeslagen. De Apeldoornse volleybalsters wonnen op bezoek bij VC Sneek met 0-3 (23-25, 23-25, 23-25) en hebben zich daarmee verzekerd van de tweede plek in de kampioenspoule. Alterno gaat met Sliedrecht sport in een best-of-five serie uitvechten wie die landstitel pakt.

In de goedgevulde, sfeervolle sporthal van VC Sneek was het overduidelijk, het was 'do or die' vanavond. De thuisploeg moest met 3-0 of 3-1 winnen om een plek in de finale om de landstitel af te dwingen en net als vorig seizoen in de play-offs tegen Sliedrecht Sport te spelen. Maar het liep anders.

Het ging even gelijk op in de eerste set van deze allesbeslissende wedstrijd, maar de aanvalsters van VC Sneek kwamen steeds lastiger langs of door het blok van de gasten heen. Alterno nam daardoor een voorsprong van 17-13. Sneek-coach Abe Meininger wisselde, maar ook dat kon het tij niet meer keren. De set ging met 23-25 naar Alterno.

Ook in de tweede set wist Sneek maar niet echt aanvallend in het spel te komen. Mede daardoor konden de gasten uit Apeldoorn weer een mooie marge opbouwen (3-8 voorsprong). De thuisploeg deed nog een alles of niets poging en kwam nog op 13-12, maar op de cruciale momenten toonde Alterno (mentale) kracht en maakte het weer af met 23-25.

Dat bleek een flinke dreun voor de thuisploeg, de opgave werd nu wel erg lastig. Het publiek steunde de ploeg zeker, maar Alterno begon de derde set op zeer overtuigende wijze en kwam op een voorsprong van 9-14. Serverend liep het goed bij de Apeldoornse ploeg en er werden in de side-out weinig fouten gemaakt. De druk lag constant bij VC Sneek en daar kwam de ploeg niet meer onderuit. Alterno maakte het meteen af, weer werd het 23-25, en kon een klein feestje vieren met de meegereisde supporters.

VC Sneek droop teleurgesteld af. Een maand geleden leek er nog een vuiltje aan de lucht en stond de Friese ploeg comfortabel op de tweede plek. Maar de ploeg verloor daarna meerdere duels en in de cruciale strijd tegen Coolen-Alterno in de laatste speelronde werd de tweede plek uit handen gegeven. Alterno piekt op het juiste moment en gaat er nu alles aan doen om tegen Sliedrecht Sport voor (nog) een stunt te zorgen.