Dinsdag 23 maart is besloten de avondklok met een uur te verschuiven. Dit houdt in dat per woensdag 31 maart de avondklok vanaf 22.00 uur van kracht is. Verder zijn er helaas geen versoepelingen.

Meer perspectief gevraagd
Alle binnensporters die Nederland kent hebben perspectief nodig. Op die manier kan er gewerkt worden aan een fit en vitaal Nederland, nu en in de toekomst. Om dit kenbaar te maken stuurde de Nevobo vorige week maandag, gezamenlijk met 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, een brief naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen. Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

"De unieke sportinfrastructuur van Nederland staat op het spel. Het is heel belangrijk dat er weer leven komt in de binnensportverenigingen, juist ook met het oog op volgend seizoen. Om de verbinding binnen verenigingen in stand te houden, is het essentieel dat mensen elkaar weer kunnen treffen om hun sport te beoefenen."

Guido Davio, algemeen directeur Nevobo

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn