DELA Beach Open

De cijfers van het DELA Beach Open

In de eerste week van het nieuwe jaar komen 64 van de beste beachvolleybalteams ter wereld in actie op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het DELA Beach Open (3-7 januari) in cijfers.

>> Informatie en tickets DELA Beach Open

128
Er doen 128 spelers mee aan het DELA Beach Open. Zowel bij de mannen als de vrouwen strijden 32 teams om de medailles bij het eerste FIVB World Tour toernooi van het nieuwe jaar.

6
6 Nederlandse teams (3 bij de mannen, 3 bij de vrouwen) zijn al verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi. Daar kunnen nog 4 teams bijkomen via de kwalificaties op woensdag 3 januari. 

300.000
Het totale prijzengeld bedraagt $300.000, gelijk verdeeld over de mannen en de vrouwen.

38
Er komen teams uit 38 verschillende landen in actie. Naast de bekende beachvolleyballanden als Brazilië, Verenigde Staten en Duitsland, ook teams uit Japan, Finland en Venezuela.

8
De deelnemers aan het DELA Beach Open zijn samen goed voor 8 Olympische medailles: 1 goud, 3 zilver en 4 brons. Een opvallende naam is die van William Reid Priddy, een veteraan uit het zaalvolleybal die met de Verenigde Staten goud (2008) en brons (2016) won op de Spelen.

3
Op de Sportcampus Zuiderpark zijn speciaal voor het DELA Beach Open 3 wedstrijdvelden aangelegd. De topsporthal van de Sportcampus wordt speciaal voor het toernooi omgetoverd tot beachvolleybalarena. De Nederlandse teams spelen al hun wedstrijden op dit indoor centercourt met plaats voor ruim 2000 toeschouwers. Hier worden ook alle halve finales en finales afgewerkt. Daarnaast wordt er gespeeld op 2 indoor velden in de beachsporthal van de sportcampus.

16
De scheidsrechters en lijnrechters van de FIVB World Tour reizen de wereld rond naar de verschillende toernooien. Bij het DELA Beach Open zijn 16 scheidsrechters en 12 lijnrechters actief.

4500
De deelnemers komen niets tekort in Den Haag met 4500 flesjes water en 18 kilo bananen en 1500 blikjes Red Bull.

8
De FIVB Beach Volleyball World Tour komt voor de achtste keer naar Nederland. In 2017 ging het goud in Den Haag naar de Russen Krasilnikov/Liamin en de Braziliaansen Antonelli/Carol.

18
Beachvolleybal van wereldklasse in januari bij een temperatuur van 18 graden, dat kan alleen in Den Haag. De velden worden 1 keer per dag gesproeid.

190
Tijdens het DELA Beach Open zijn 190 vrijwilligers actief op de Sportcampus Zuiderpark. Zij zetten zich in als ballenroller, sand leveler, scoreboard operator verwijzer, chauffeur of een van de vele andere onmisbare taken. De vrijwilligers maken deel uit van het team van EventMakers.

8
Vanaf de halve finales op zaterdag zijn de wedstrijden van het DELA Beach Open live te zien online en op televisie. De finales bij de mannen en de vrouwen worden zondag rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

5
Het DELA Beach Open is het leukste uitje van de kerstvakantie. Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf €5,-. Een ticket biedt toegang tot het centercourt en de twee velden in de beachsporthal. Kinderen kunnen de hele dag terecht in het DELA Beachhuis met leuke activiteiten, handtekeningensessies, games en meer fun.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×