Twee Nederlandse beachvolleybalduo’s hebben zich vandaag geplaatst voor de kwartfinale van het Challenge-toernooi in Doha. De Groot/Boermans en Stam/Schoon wonnen de achtste finale met 2-0 en spelen vanavond voor een plekje bij de laatste vier.

Stam/Schoon
In de round of 16 namen Katja Stam en Raïsa Schoon het op tegen Victoria/Tainá uit Brazilië. Het Nederlandse duo nam al snel een voorsprong en liep uit naar 15-5. De Brazilianen wisten het verschil terug te brengen naar vijf punten, maar konden het gat niet meer dichten. Met 21-15 was de eerste set voor Stam/Schoon. Een reeks van vijf punten in de beginfase van de tweede set gaf het Nederlandse duo wederom een ruime voorsprong (9-3). Met een overtuigende 21-13 haalden ze de overwinning binnen. In de kwartfinale treffen ze Hüberli/Brunner uit Zwitserland.

Stam/Schoon – Victoria/Tainá 2-0 (21-15, 21-13)

De Groot/Boermans
Schachter/Dearing, het Canadese duo dat gisteren in de poulefase met 2-0 won van Varenhorst/van de Velde, was vanmiddag de tegenstander van Yorick de Groot en Stefan Boermans. De eerste set van deze achtste finale ging naar het Nederlandse duo: bij een stand van 19-18 scoorden ze twee punten op rij voor de setwinst. In de tweede set kwam De Groot/Boermans maar liefst drie keer terug van een achterstand. Hun eerste wedstrijdpunt werd weggespeeld door de Canadezen, maar op 21-20 verzilverde Boermans de tweede met een prachtig blokkeringspunt. Vanavond nemen ze het in de halve finale op tegen McHugh/Burnett uit Australië.

De Groot/Boermans – Schachter/Dearing 2-0 (21-18, 22-20)

Luini/Penninga vs. Varenhorst/van de Velde
Leon Luini en Ruben Penninga én Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde eindigden gisteren beiden als derde in hun poule en waren vandaag aan elkaar gekoppeld in de tussenronde. De eerste set ging met overtuigende cijfers (21-10) naar Varenhorst/van de Velde, waarna het een stuk gelijker opging in de tweede set. Luini/Penninga zette drie punten achterstand om in drie punten voorsprong en wonnen de set met 21-17. De derde set moest in extra punten beslist worden: bij een stand van 16-15 verzilverde Penninga het vierde wedstrijdpunt met een blok. In de achtste finales namen ze het vervolgens op tegen het Poolse duo Bryl/Losiak. Daar bleek het ervaren team te sterk: beide sets gingen met 21-17 naar de Polen.

Luini/Penninga – Varenhorst/van de Velde 2-1 (10-21, 21-17, 17-15)
Luini/Penninga - Bryl/Losiak 0-2 (17-21, 17-21)