Yorick de Groot en Matthew Immers hebben op de Youth Olympic Games ook hun derde groepswedstrijd met 2-0 gewonnen. Tegen de Australiërs Mark Nicolaidis en James Takken was het verschil miniem. De Nederlanders zegevierden met 23-21 en 22-20. De Oranje mannen gaan als groepswinnaar direct door naar de tweede ronde in de knock-outfase.

Zowel De Groot en Immers als de Australiërs hadden hun eerste twee wedstrijden in groep H van Jeugd Olympische Spelen gewonnen. Op het spel stond dus de groepswinst en directe plaatsing voor de achtste finale. Bij winst zouden de beide Nederlanders daar zeker van zijn.

Ze gingen voortvarend van start, binnen enkele minutes stond er een 10-5 voorsprong. Die konden beide Nederlanders niet consolideren, de Australiërs Mark en James, zoals ze te boek staan, kwamen snel terug. Bij 14-14 kwamen ze langszij.

Zo ging het punt voor punt tot aan 21-21, totdat Matthew Immers de ban brak door een succesvolle aanval. Op setpoint was de service van Yorick de Groot hen te machtig en konden ze geen fatsoenlijke aanval lopen. Met 21-23 ging de set naar de spelers van Talent TeamNL.

Ook set 2 gaf een gelijkopgaande strijd. Tot 18-18 gaven beide teams elkaar geen strobreed toe. Het verschil werd daarna gemaakt door een sterke aanval van De Groot en een blok van Immers. Het matchpoint was daar bij 18-20. Toch kwamen de Australiërs in een ultieme push weer langszij. Op het derde matchpoint was het raak, Matthew Immers sloeg de bal onhoudbaar langs de Australiërs.

Door de derde winst op rij zijn De Groot en Immers groepswinnaars. Dat betekent een directe plaatsing voor de tweede ronde in de knock-outfase. Op zondag zullen zij spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Mozambique en Gambia. De tijd wordt later bepaald.

Raïsa Schoon en Emi van Driel nemen het in de eerste ronde op tegen Giuliana Poletti en Romina Ediger uit Paraguay om een plekje in de achtste finale te bemachtigen. Zij spelen zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd is te volgen via een livescore.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn