Beachvolleybal Team Nederland

De Groot en Immers naar Jeugd Olympische Spelen

Yorick de Groot en Matthew Immers hebben zich in Baden geplaatst voor de Jeugd Olympische Spelen (JOS). Tijdens de finale van de CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup in Baden ging het om vijf tickets voor de JOS in Argentinië. De Groot en Immers eindigden knap op de tweede plek. Emi van Driel en Raisa Schoon haalden het net niet, ze werden zesde.

De Groot en Immers begonnen ijzersterk aan het toernooi in Baden. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in de poule met 2-0 van Oostenrijk, Estland en Frankrijk en gingen direct door naar de kwartfinale. Daarin stonden ze tegenover Duitsland. Het werd een spannende wedstrijd die met 2-1 gewonnen werd.

Plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen was daardoor al definitief, maar het toernooi ging nog verder. In de halve finale streden De Groot en Immers tegen het Russische team Shustrov/Gusev. Wederom een spannende strijd, die weer in drie sets gewonnen werd door de pupillen van BTN-coach Roland Rademaker: 21-17, 19-21 en 15-8.

In de finale moesten De Groot en Immers hun meerdere erkennen in de Zweden Åhman en Hellvig. De Nederlanders hadden in de finale niks in te brengen, ze verloren met 13-21 en 11-21. Een knappe tweede plek tijdens de Continental Cup in Baden dus en van 6 tot en met 18 oktober komen ze voor Nederland uit op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Zure zesde plek

Voor Emi van Driel en Raisa Schoon eindigde de Continental Cup in Baden op een zure manier: net niet. Gisteren verloren ze in de kwartfinale van de Noren Berntsen/Olimstad. Toch maakten ze nog kans op de JOS, ze streden vandaag verder om de vijfde plek.

Er werd vanmorgen knap met 2-0 gewonnen van de Zwitsers Betschart en Baumann en toen restte er nog 1 duel. Alles of niets voor het laatste ticket richting Argentinië. Het werd helaas niets, de Polen Gierczynska en Jundzill bleken met 21-18, 16-21 en 9-15 te sterk.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×