Het kan een spannend eredivisie weekend worden bij de heren. Vier teams uit het rechterrijtje van de stand strijden namelijk tegen elkaar. De nummers 6 en 7 van de ranglijst en 8 en 9 gaan vechten voor de ‘broodnodige’ punten.

In Arnhem staat zaterdag het duel tussen de huidige nummer 6 van de ranglijst, Talent Team Papendal/Arnhem, en de nummer 7, Zaanstad, op het programma. Grote kans dat het publiek een super spannende wedstrijd te zien krijgt. Op 14 oktober stonden de ploegen al tegenover elkaar in Koog aan de Zaan, toen werd het een nipte 2-3 overwinning voor de jonge talenten.

Beide teams sprokkelden in de competitie al negen punten bij elkaar. Het Talent Team heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld. In Arnhem zal het gretige, jonge team er alles aan doen om te winnen en bovenaan het rechterrijtje van de stand te blijven staan; op de zesde plek.

Ook in Zwolle staat er een interessante ontmoeting op het programma. Coníche Topvolleybal Zwolle heeft wat goed te maken na de nederlaag van vorige week tegen Vallei Volleybal Prins. De Zwolse ploeg begon dit seizoen sterk in de eredivisie, maar is door mindere resultaten gezakt naar de achtste plek.

In eigen huis zal de ploeg er alles aan doen om weer drie punten te pakken. De nummer negen, Inter Rijswijk, kan een super fel en gretig Zwolle verwachten. In Rijswijk won Coníche Topvolleybal Zwolle op 14 oktober met 0-3, maar twee sets werden toen met minimaal verschil gepakt: 23-25. Rijswijk zal gaan voor revanche.

Programma eredivisie heren:

Zaterdag 2 december

Talent Team Papendal/Arnhem – Zaanstad
Coníche Topvolleybal Zwolle – Inter Rijswijk
SV Land Taurus – Seesing Personeel Orion
Abiant Lycurgus – Advisie/SSS

Foto: Rini Kamp

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn