Iedereen bij Sliedrecht Sport ging uit van een thriller in de achtste finale van de CEV Cup, het tweede Europese bekertoernooi voor clubteams. Maar die thriller kwam er niet, in een grotendeels uitverkochte De Basis verloor de regerend landskampioen met 0-3 (20-25, 21-25, 22-25) van het Roemeense Stiinta Bacau en daarmee eindigde het Europese avontuur.

Na de 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd bij het Roemeense Stiinta Bacau, hoopte iedereen bij Sliedrecht Sport op een goed resultaat in eigen huis. Ondanks de nederlaag daar was het geen slechte uitgangspositie. De ploeg van trainer Vera Koenen zou bij winst de kwartfinale halen en daar gingen ze vol voor in een kolkende De Basis. Maar helaas voor het enthousiaste publiek moest de Nederlands kampioen toch echt duidelijk haar meerdere erkennen in Stiinta Bacau.

Koenen begon de Europese kraker met spelverdeler Ana Rekar, diagonaal Brechtje Kraaijvanger, Fleur Savelkoel en Esther van Berkel als passer-lopers en middens Demi Korevaar en aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans. In de eerste set ging het gelijk op tot 12-12, maar daarna wist de Roemeense ploeg met een goede service meer druk te leggen. Er werd een voorsprong van twee punten gepakt en die gaven ze niet meer weg. In de slotfase van de set gooiden de gasten het tempo omhoog en was het verschil duidelijk: 20-25.

Ook in de tweede set ging het lang gelijk op en zag het publiek een mooie, spannende strijd. Christie Wolt kwam in het veld voor Van Berkel en speelde sterk, maar alleen kon ze niet het verschil maken. Wederom kon de thuisploeg lang mee, maar in de belangrijkste fase van de set liep Sliedrecht achter de feiten aan. De Roemeense ploeg blokkeerde sterk en daar had de thuisploeg geen antwoord op. Het werd daardoor 21-25.

Sliedrecht Sport gaf in de derde set alles om de zege te pakken, met feller spel kwam de ploeg op een mooie voorsprong van een paar punten (13-9) mede dankzij Sarah van Aalen die als spelverdeler in het veld kwam en meer variatie bracht. Toch vocht Stiinta Bacau terug en hoe; met sterk aanvallend spel en een foutloze side-out namen ze de voorsprong over: 15-18.

Toch had Sliedrecht daar nog een antwoord op, het toonde de grote veerkracht van de Nederland kampioen maar weer eens aan. De thuisploeg kwam op 21-19 na prachtige, lange punten en het publiek en bondscoach Jamie Morrison genoten van de strijdlust. Helaas voor het publiek trok de Roemeense ploeg toch aan het langste eind. Weer maakte een sterke service en het blok het verschil: 22-25.

Het Europese avontuur van Sliedrecht Sport was daarmee op harde wijze tot een eind gekomen, er was op meer gehoopt. De ploeg bedankte het publiek voor de massale steun en richt zich nu op de eredivisie en de halve finale van het bekertoernooi.