4 dagen lang komen 64 van de beste beachvolleybalteams ter wereld in actie op 3 velden op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De feiten en cijfers van het DELA Beach Open.

64

Er doen 64 beachvolleyballers mee aan het hoofdtoernooi van het DELA Beach Open. Bij de mannen en de vrouwen zijn de 32 teams ingedeeld in 8 poules van 4 teams.

7

De FIVB World Tour komt voor de zevende keer naar Den Haag. In 2015 was Nederland gastheer van het WK Beachvolleybal met Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam als speelsteden.

2009

Eén keer werd het World Tour toernooi in Den Haag gewonnen door een Nederlands team. In 2009 was er goud voor Reinder Nummerdor en Richard Schuil. Twee jaar later won het duo zilver.

13

De Braziliaanse vrouwen lijken niet te stuiten in Den Haag. Alle zeven World Tour toernooien werden gewonnen door een Braziliaans dameskoppel. 13 van de 21 medailles gingen naar Brazilië. Bij het WK 2015 in Den Haag was het podium bij de vrouwen volledig Braziliaans.

150.000

Het prijzengeld van het DELA Beach Open is $150.000, gelijk verdeeld over de mannen en de vrouwen. De winnende teams ontvangen een cheque van $10.000. De nummers 2 en 3 ontvangen respectievelijk $8000 en $5000.

40

Er doen teams uit 40 landen mee aan het DELA Beach Open. Grote beachvolleyballanden als Brazilië (6), de VS (4), Duitsland (3) en Nederland (6) zijn al verzekerd van meerdere teams in het hoofdtoernooi. Via de kwalificaties hopen ook teams uit Israël, België, Kazachstan en Iran zich te kwalificeren voor de poulefase.

3

Op de Sportcampus Zuiderpark zijn speciaal voor het DELA Beach Open 3 wedstrijdvelden aangelegd. De Nederlandse teams spelen al hun wedstrijden in het outdoor centercourt met plaats voor ruim 2000 toeschouwers. Hier worden ook alle halve finales en finales gespeeld. Daarnaast wordt er gespeeld op 2 indoor velden in de beachsporthal van de sportcampus.

9

Van de 12 Olympische medaillewinnaars van Rio de Janeiro komen er 9 in actie in Den Haag. Brouwer en Meeuwsen werden in 2016 de eerste Nederlandse Olympische medaillewinnaars in het beachvolleybal. Ook de regerend Olympisch kampioenen bij de vrouwen, Laura Ludwig en Kira Walkenhorst uit Duitsland, spelen in Den Haag.

6

Nederland is als organiserend land verzekerd van 6 plaatsen in het hoofdtoernooi. Bij de mannen zijn dat Brouwer/Meeuwsen, Varenhorst/Van Garderen en Penninga/Blom. Bij de vrouwen zijn Meppelink/Van Gestel, Flier/Van Iersel en Sinnema/Stubbe direct toegelaten tot de poulefase.

10

Tickets voor het DELA Beach Open zijn al verkrijgbaar vanaf €10,-. Een ticket biedt toegang tot het centercourt en de twee indoor beachvelden. Er zijn ook combitickets verkrijgbaar voor toegang tot de avondsessie van DELA Beach Open en de duels van de World League Volleyball.

220

Deze week zijn 220 vrijwilligers actief op de Sportcampus Zuiderpark. Zij zetten zich in als ballenroller, sand leveler, scoreboard operator verwijzer, chauffeur of een van de vele andere onmisbare taken. De vrijwilligers maken deel uit van het team van EventMakers, een landelijk platform voor vrijwilligers in sportevenementen.

4000

Het kan zomers heet worden deze week. Voor de spelers zijn 4000 flesjes water geregeld. Er is bovendien een tijdelijk waterleidingnetwerk aangelegd met een lengte van 150 meter voor spelersdouches, sproeiers en watertappunten voor publiek.

7500

Beachvolleybal is misschien wel de leukste sport om live in het stadion mee te maken. Bezoekers genieten op de Sportcampus Zuiderpark van topsport en topentertainment. Er zijn DJ’s, danseressen, te gekke publieksacties en 7500 klappers voor fans op de tribune.

8

Vanaf de halve finalesop zaterdag zijn de wedstrijden van het DELA Beach Open live te zien online en op televisie. De finales bij de mannen en de vrouwen worden zondag rechtstreeks uitgezonden door de NOS.


Bestel tickets

Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het DELA Beach Open als de World League Volleyball.

Meer over het DELA Beach Open & World League Volleyball in Den Haag

Facebook X WhatsApp LinkedIn