DELA EK Beachvolleybal feestelijk geopend in Apeldoorn

DELA EK Beachvolleybal feestelijk geopend in Apeldoorn

Het DELA EK Beachvolleybal is vanavond in Apeldoorn geopend. Met een openingsceremonie vol dans, muziek en delegaties uit de vier speelsteden is het toernooi officieel gestart. De vicevoorzitter van de CEV (Europese volleybalbond) Maris Pekalis en Reinder Nummerdor onthulden de EK- trofee en verklaarden daarmee het toernooi geopend.

In het zonovergoten EK-stadion op het Marktplein in Apeldoorn genoot het publiek van de sfeervolle openingsceremonie gepresenteerd door Bas van der Goor. Hij ontving een groot applaus toen hij het veld betrad. Van der Goor verwacht dat het deze week een groot feest wordt in heel Nederland met niet alleen het EK Beachvolleybal, maar ook het WK Zitvolleybal in de theaters en het EK voor jongens.

Met een dansshow werden alle deelnemende landen gepresenteerd, alle vlaggen kwamen het stadion in en daar werd een mooie show mee opgevoerd. De ambassadeurs van alle speelsteden vertelden over hun stad, ze verwachten een groot Oranje feest en veel spectaculaire wedstrijden tijdens het EK.

Reinder Nummerdor werd gevraagd wie hij in de finale verwacht. “Bij de dames is het Duitse topteam Laboureur/Sude de grote favoriet. Ik zie onze Nederlandse teams als outsiders, ze zijn niet de favoriet voor de Europese titel. Ik denk dat Duitsland de Tsjechen Hermannova/Slukova treft in de finale. Bij de mannen verwacht ik Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen absoluut in de finale, ze gaan daar ook vol voor en hun doel is de titel. Dan denk ik dat ze in de finale moeten afrekenen met de Polen Kantor en Losiak.”

De openingsceremonie werd afgesloten met een officieel moment. Maris Pekalis, vicevoorzitter van de CEV en Nummerdor onthulden de prachtige EK-trofee en daarmee was het DELA EK Beachvolleybal officieel geopend.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×