Na maanden wachten was het vanmorgen om 5.24 uur eindelijk weer zover voor de Nederlandse beachvolleyballers en beachvolleybalsters. Per 1 juli is competitiesport weer toegestaan en de eerste mogelijkheid diende zich bij zonsopkomst in Zaanstad aan. Daarmee was de DELA Eredivisie Beach de eerste competitiesport die weer van start is gegaan in Nederland nadat de coronacrisis de sport lamlegde.

Voor alle deelnemers stond de wekker vroeg op deze woensdag, tussen 3 uur en half 4 stonden de meesten wel naast hun bed. De Europees kampioenen van 2018, Sanne Keizer en Madelein Meppelink, openden het toernooi op het hoofdveld tegen Ilona Lievaart en Serena van der Made. Ondanks dat het historische eerste punt naar Lievaart / Van der Made ging, was de herstart van het hoogstgeplaatste Nederlandse koppel op de wereldranglijst succesvol. Keizer / Meppelink won met 21-15 en 21-11.

“Ik werd tijdens de wedstrijd nog een stukje wakkerder”, vertelde een lachende Madelein Meppelink na hun overwinning. Partner Sanne Keizer gaf te kennen dat het al snel weer business as usual was. “Als het eenmaal weer loopt, komen de automatismen snel terug.”

Volleybaldames nemen ook deel
Het deelnemersveld in Zaandam kent een aantal verrassende namen. Van het Nederlandse indoor vrouwenteam hadden vijf dames de weg naar beachvolleybalvereniging Silicium gevonden. Nika Daalderop had Anne Buijs als partner gekozen en de zusjes Marrit en Hester Jasper maakten de toch vanuit Sneek in het holst van de nacht. Tessa Polder vormde een team met Emma Piersma.

Voor Nika Daalderop betekende het een terugkaar naar het zand voor het eerst sinds ze aan de zijde van Joy Stubbe in 2016 Nederlands kampioen werd. “Afgelopen vrijdag was Beach Team Nederland bij ons op bezoek op Papendal en daar werd gevraagd wie van ons er mee wilde doen. Wij hebben een wildcard van de organisatie gekregen.”

Voor Daalderop / Buijs en Polder / Piersma viel het doek na de poulefase, de zusjes Jasper wisten hun wedstrijd tegen Bjorna Gras en Marly Bak met 2-1 te winnen. Om 11.15 uur treffen zij in de kwartfinale het als eerste geplaatste duo Keizer / Meppelink. Die wedstrijd is live te volgen via de stream op YouTube.

Livestream
Het openingstoernooi van de DELA Eredivisie Beach wordt op woensdag afgerond. De vrouwenfinale staat om 15.00 uur gepland, een uur later zullen de mannen hun finale afwerken. Bij de mannen zijn Sven Vismans en Tom van Steenis eerste geplaatst, hun doel is vandaag winnen. “Voor minder komen we niet”, vertelt Vismans.

De wedstrijden op het hoofdveld zijn live te volgen op het You-Tube-kanaal van VolleybalNL.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×