DELA Eredivisie Beach keert terug in Zaanstad

DELA Eredivisie Beach keert terug in Zaanstad

De matadoren van de DELA Eredivisie Beach gaan het komende weekend de strijd aan in Zaanstad, op de plek waar het openingstoernooi van de Eredivisie bij zonsopkomst begon. Op Sportpark Poelenburg komen enkele bijzondere duo’s in het strijdperk, zo speelt Alexander Brouwer met Matthew Immers en vormt Steven van de Velde een koppel met Rik Damen. Bij de vrouwen gaat de strijd ongetwijfeld tussen de teams van BTN, zullen Katja Stam en Raïsa Schoon hun ongeslagen status in de Eredivisie kunnen verlengen?

Bij de mannen zullen de teams Alexander Brouwer/Matthew Immers en Steven van de Velde/Rik Damen op zondag instromen in de kwartfinale. Dat betekent dat op zaterdag een plaats extra beschikbaar is. Twaalf teams zullen in vier poules vechten voor een plek bij de laatste acht teams die op zondag in actie komen.

Dries Koekelkoren
De verrassende Leon Luini, die in Almelo afgelopen zondag de derde plaats opeiste met Matthew Immers, zal samen met de Belgische topper Dries Koekelkoren spelen. De winnaars van het eerste Eredivisie-weekend, Stefan Boermans en Yorick de Groot, doen een gooi naar hun tweede titel op rij.

Revanche
Bij de vrouwen zullen Madelein Meppelink en Sanne Keizer na twee verloren finales tegen Raïsa Schoon en Katja Stam er alles aan doen om nu in Zaanstad de titel op te eisen. Op zondag stromen zij in de kwartfinale in.

Stam/Schoon is dit bijzondere beachvolleybaljaar goed op dreef. Op 1 juli wonnen zij in Zaanstad het openingstoernooi dat bij zonsopkomst begon en afgelopen zondag versloegen zij Keizer/Meppelink in een spannende eindstrijd. Kunnen zij drie uit drie gaan scoren?

Kom kijken!
Op zaterdag wordt om 9.30 uur gestart met twaalf teams verdeeld over vier poules. Je kunt het hele weekend gratis komen kijken op Sportpark Poelenburg, bij aankomst word je wel geregistreerd. Dit in verband met Covid-19.

Foto: Pim Waslander/Sportworx

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×