De laatste stop van de DELA Eredivisie Beach wordt komend weekend gespeeld in Utrecht. Op zondag vinden de halve finales en de finales plaats in het King of the Court-stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht. Op zaterdag worden alle wedstrijden gespeeld op de velden van Irene Beach in Bilthoven. Wie gaan er met het prijzengeld van de Grand Slam Utrecht vandoor?

Vrouwen

Meerdere deelnemers aan het internationale beachvolleybaltoernooi King of the Court doen ook mee aan de DELA Eredivisie Beach. De koninginnen van de Eredivisie, Katja Stam en Raïsa Schoon stromen op zondag in, Emi en Mexime van Driel, Esmee Priem en Julia Wouters, Emma Piersma en Puk Stubbe doen vanaf zaterdag al mee.

Stam en Schoon wonnen tot nu toe vier van de vijf toernooien, alleen in Heerenveen moesten zij hun meerdere erkennen in het koppel Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Dat duo zal vanaf woensdag uitkomen op het EK in Letland.

Zie hier alle deelnemers bij de vrouwen.

Mannen
Ook bij de mannen zien we veel King of the Court-deelnemers aan de start. EK-deelnemers Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde zullen er niet bij zijn, maar verder staat de volledige Nederlandse top in de startblokken.

Dat betekent dat de winnaars van drie Eredivisie-toernooien er zijn, Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn als tweede geplaatst. Jasper Bouter en Ruben Penninga, de Nederlands kampioenen, voeren de lijst aan. Dirk Boehlé (winnaar van het openingstoernooi in Zaanstad aan de zijde van Stijn van Tilburg) en Mart van Werkhoven en Matthew Immers en Leon Luini gaan ook een gooi doen naar de titel op de Grand Slam van Utrecht.

Zie hier het volledige deelnemersveld bij de mannen.

Kom kijken
Zaterdag zijn alle wedstrijden bij Irene Beach in Bilthoven gratis te bezoeken. Registreren is daarvoor niet mogelijk. Op zondag vinden alle wedstrijden vanaf de halve finales plaats in het King of the Court-stadion. De halve finales worden gespeeld van 9 tot en met 13.30 uur. Die wedstrijden zijn gratis te bezoeken, maar je dient je daarvoor wel te registreren. Vanaf 14.00 uur wordt er gespeeld om de medailles, daarvoor zijn kaarten à € 5,- te kopen. Registreer je en koop hier je kaarten.

Bij aankomst wordt je naar een skybox in het stadion gebracht. Er is beperkte ruimte in het stadion. Wees er snel bij, want vol = vol.

Foto: Pim Waslander / Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×