In de achtste finale van de Challenge Cup heeft Draisma Dynamo op de Azoren een 3-0 nederlaag geleden. Fonte Bastardo was in eigen huis oppermachtig en liet de Apeldoornse ploeg kansloos: 25-19, 25-19 en 26-24. In januari wordt het voor Dynamo een lastige klus om in de return de nederlaag te herstellen en een golden set af te dwingen.

In de eerste set was het begin wel voor de ploeg van trainer Redbad Strikwerda. Maar na een kleine voorsprong van 5-7 nam de Portugese ploeg de regie over en kwam dankzij een ijzersterk blok op 15-8. Dat verschil kon Draisma Dynamo niet meer goedmaken, de set ging met 25-19 naar de thuisploeg.

Ook in de tweede set nam Dynamo de voorsprong, ze kwamen dankzij uitblinker Renzo Verschuren op 5-10. Maar weer kon de thuisploeg het herstellen, mede dankzij een uitmuntende servicereeks. Fonte Bastardo denderde hard door en had in de slotfase ook nog meerdere blokpunten op rij: 25-19.

Het leek een snelle overwinning te worden voor de thuisploeg, ze kwamen in de derde set dankzij de servicedruk op een ruime voorsprong. Maar Renzo Verschuren wist zijn ploeg terug in de strijd te brengen en dankzij een blok en een ace van Maikel van Zeist werd het enorm spannend: 23-23.

De thuisploeg wist wat het moest doen om de zege alsnog veilig te stellen. Alle balen op diagonaal Sukhini. Die deed wat nodig was en dus ging de wedstrijd alsnog naar Fonte Bastardo door een netfout van Dynamo: 26-24.

Op donderdag 17 januari wordt in de Draisma Dynamo Arena in Apeldoorn de return gespeeld. Dynamo zal dan met 3-0 of 3-1 moeten winnen om een golden set af te dwingen en nog kans te maken op een plek in de kwartfinale.