Do or die voor Zaanstad, VoCASA en Advisie/SSS

Do or die voor Zaanstad, VoCASA en Advisie/SSS

Het is vanaf nu erop of eronder voor de drie Eredivisie-teams in de degradatiepoule. Advisie/SSS, VoCASA en Zaanstad gaan de onderlinge strijd aan om te bepalen wie van de drie volgend seizoen in de Topdivisie speelt. Zaanstad start zonder bonuspunten en moet zondag meteen aan de bak.

In de reguliere competitie eindigde Zaanstad als laatste. De ploeg start daardoor in de degradatiepoule, ook wel bekend als de play-offs, met nul punten. Advisie/SSS heeft de beste uitgangspositie met 2 'bonuspunten' en VoCASA begint met 1 punt. De eerste wedstrijd is dan ook meteen een belangrijke degradatiekraker.

Zaanstad ontvangt zondagmiddag in eigen huis namelijk VoCASA. In de degradatiepoule spelen alle teams 4 wedstrijden, het is dus alles of niets. Elk punt kan cruciaal zijn richting handhaving. Zaanstad zal alles geven om goed te starten, want anders loopt het direct achter de feiten aan.

Trainer-coach Sandor Rieuwers is op de site van Zaanstad duidelijk over de eerste wedstrijd. "Het is vanaf nu ‘do or die’, in principe speel je vier finales waarin elk punt uiteindelijk doorslaggevend kan zijn. De afgelopen twee weken hebben we relatief rustig aan gedaan, belangrijk om iedereen zo fit en fris mogelijk aan de start te krijgen."

"Deze week gaan we er voor om maximaal op stoom te komen voor de wedstrijd van zondag tegen VoCaSa. Zo’n eerste thuiswedstrijd is super belangrijk: de eerste klap is een daalder waard. We rekenen dan ook op veel publiek dat met klappers, toeters en trommels achter ons gaat staan. Het gaat namelijk wel ergens over: het behoud van volleybal op het hoogste niveau in Noord-Holland!”

Programma degradatiepoule:
Zondag: Zaanstad - VoCASA

Kraker in kampioenspoule

Ook in de kampioenspoule staat er een kraker op her programma. In Sliedrecht ontvangen de lokale helden Draisma Dynamo, de favoriet voor de titel. In januari schakelde de Apeldoornse ploeg Sliedrecht Sport nog uit in de kwartfinale van de nationale beker, de ploeg van trainer Paul van der Ven zal dan ook erg gemotiveerd zijn om nu revanche te nemen. Spektakel gegarandeerd.

Programma kampioenspoule:
Zaterdag:
Sliedrecht Sport - Draisma Dynamo
Active Living Orion - RECO ZVH

Zondag:
SAMEN.Lycurgus - Taurus

Foto: Eric Visch

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×