De heren van Draisma Dynamo hebben hun koppositie in de Eredivisie verstevigd en hoe. Op bezoek bij SAMEN.Lycurgus in een sfeervol Martiniplaza won de ploeg van trainer Redbad Strikwerda met 0-3 (15-25, 23-25, 19-25). Een eerste tik is daarmee zeker uitgedeeld, al gaat het straks pas echt spannend worden in de play-offs.

In een goedgevulde en sfeervolle Martiniplaza met ruim 1000 man publiek was de start van de Eredivisie topper duidelijk voor koploper Draisma Dynamo. De Apeldoorners lieten in Groningen direct zien waarvoor ze kwamen: de overwinning.

Door de blessure van Rik van Solkema speelde Nico van Manenschijn als diagonaal en dat deed hij erg goed. Dynamo legde de druk bij de thuisploeg en kwam makkelijk tot scoren, de Groningers hadden het zwaar. Dynamo had de touwtjes duidelijk in handen en won de eerste set met 15-25.

Gelukkig voor het thuispubliek werd het in de tweede set wel meer een echte wedstrijd. Door het beter functionerende blok van Dennis Borst en Hossein Ghanbari kon SAMEN.Lycurgus het de koploper een stuk lastiger maken. Maar in de slotfase, de thuisploeg kwam op 21-20, was Dynamo daadkrachtiger en sloeg hard toe: 23-25.

Dat was een mentale tik voor de thuisploeg. In de derde set nam Dynamo weer de regie in handen en scoorden Jeroen Rauwerdink, Sjors Tijhuis en Nico Manenschijn er op los. Het werd 19-25 en daarmee 0-3 voor de koploper van de Eredivisie. Dynamo staat nu zes punten boven Lycurgus, we hebben de Groningers 1 duel minder gespeeld