De heren van Draisma Dynamo en van SAMEN.Lycurgus zijn in de bepalende fase van het volleybalseizoen super scherp. Beide ploegen hebben in de kampioenspoule van de Eredivisie nog geen fout gemaakt, ook zaterdagavond lieten ze het zien. Dynamo won van de regerend landskampioen en Lycurgus was foutloos in Sliedrecht.

Regerend landskampioen Active Living Orion speelde zaterdagavond in eigen huis tegen Draisma Dynamo, de koploper in de Eredivisie. Orion staat op de derde plek en wist dat een overwinning in Doetinchem noodzakelijk was om weer de aansluiting te vinden bij Dynamo en SAMEN.Lycurgus.

Maar de Apeldoornse ploeg bleek in Doetinchem een stuk doortastender. In de eerste set had Orion lang een kleine voorsprong, maar in de slotfase van de set sloeg Dynamo hard toe. Twee blokpunten van Seain Cook en Nico Manenschijn zorgde voor een voorsprong van 20-22 en daarna maakte de koploper het af, het eindigde in 22-25.

In de tweede set leek de thuisploeg de stand gelijk te gaan trekken, met sterk spel nam Orion namelijk een 17-10 voorsprong. Maar de regerend kampioen kon het niet vasthouden en zag Dynamo dichterbij komen. De Apeldoorners werkten vier setpoints weg, maar Orion deed het alsnog: 25-23.

Vechtvolleybal

Draisma Dynamo vocht hard voor elk punt en dat leverde in de derde en vierde set het gewenste resultaat op. De wil om te winnen maakte het verschil, de Apeldoornse heren bleven volop gaan en vochten hard met en voor elkaar. Dynamo won met 18-25 en 20-25. Een belangrijke overwinning voor Dynamo, die de koppositie vasthouden en nu een voorsprong van 7 punten hebben op de regerend landskampioen.

Middenaanvaller Sjors Tijhuis op de clubsite over de zwaarbevochten zege bij Orion: "“We verliezen die tweede set omdat het passend en qua servedruk niet goed ging. Op zulke momenten is er bij ons de mindset van ‘fuck iedereen!’. Wij moéten winnen. Die druk leggen wij onszelf op."

"Het gaat anders dan in de normale competitie. Het is meer vechtvolleybal nu. We hebben nu Sliedrecht, Lycurgus en Orion achter elkaar gehad. Alle drie die wedstrijden hebben we gewonnen. Het gaat de goede kant op. Er komen ook weer spelers terug van blessures. Hopelijk is Maikel van Zeist er volgende week weer bij."

SAMEN.Lycurgus foutloos

Zoals het er nu uitziet, gaat Draisma Dynamo samen met SAMEN.Lycurgus in de play-off finale strijden om de titel. Want ook de Groningse ploeg is sterk bezig in de kampioenspoule en is net als Dynamo nog ongeslagen. Op bezoek bij Sliedrecht Sport liet de ploeg van trainer Arjan Taaij het zien en hoe.

In De Basis liet SAMEN.Lycurgus de thuisploeg volledig kansloos achter. Vooral blokkerend waren Hossein Ghanbari en Dennis Borst sterk, ze scoorde punt na punt. Sliedrecht Sport kwam amper in het spel voor en had het passend lastig terwijl Lycurgus een bijna perfecte wedstrijd speelde. Het werd dan ook een snelle en overtuigende zege voor de Groningers: 0-3 (25-15, 25-16, 25-15).