Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport hebben beiden nog maar één overwinning nodig om hun landstitels te prolongeren. Sliedrecht neemt het op zaterdag voor de tweede keer deze week op tegen Apollo 8, een dag later speelt Dynamo tegen Active Living Orion. Zijn de landskampioenen na dit weekend bekend of spelen de teams volgende week verder om de felbegeerde titel?

Vrouwen
Op zaterdag spelen Sliedrecht Sport en Apollo 8 het tweede duel om de landstitel. Afgelopen dinsdag ging de eerste overwinning met 3-0 naar Sliedrecht, waardoor de ploeg op zaterdag in Borne voor de zevende keer landskampioen kan worden. Een zege van Apollo 8 betekent een allesbeslissend duel op zaterdag 14 mei in Sliedrecht. Dit weekend wordt er bij de vrouwen ook gestreden om het brons. Djopzz Regio Zwolle Volleybal en VC Sneek spelen zaterdag de eerste wedstrijd om de derde plek. In twee wedstrijden wordt beslist wie dit seizoen op de derde plek eindigt in de Eredivisie.

B-poule
ARBO Rotterdam/FAST speelt zaterdag tegen Voltena. Een dag later zou Eurosped het opnemen tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65, maar de ploeg uit Vroomshoop speelt vanwege blessures en ziekte in het team geen wedstrijden meer dit seizoen.

Programma

220506 programma eredivisie dames

Mannen
Active Living Orion verloor dit seizoen tot de bekerfinale geen enkele wedstrijd in de Nederlandse competitie, maar zal dit weekend alles uit de kast moeten halen om nog kans te kunnen maken op het landskampioenschap. Draisma Dynamo won de eerste twee wedstrijden in de finalereeks met 3-1, wat betekent dat de ploeg bij nog een overwinning de landstitel prolongeert. Wanneer Orion de derde wedstrijd op zondag wint, spelen de teams op vrijdag 13 mei het vierde duel.

B-poule
Vanavond speelt Simplex SSS tegen RECO ZVH. Beide teams komen op zaterdag voor een tweede keer in actie: RECO ZVH neemt het dan thuis op tegen VoCASA, Simplex SSS speelt in Capelle aan den IJssel tegen ComputerPlan VCN. Op zondag treft Numidia TopVolleybal Limburg, de huidige nummer 1 op de ranglijst, de mannen van Taurus.

Programma

220506 programma eredivisie heren

Livestreams
Volg de wedstrijd live op de kanalen van volleybal.nl, via het programma van de mannen en vrouwen kom je bij de streams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×