Eredivisie Heren

Draisma Dynamo in eigen huis kansloos tegen Lindemans Aalst

De mannen van Draisma Dynamo waren in de CEV Cup vanavond kansloos tegen het Belgische team Lindemans Aalst. Er werd met 0-3 verloren voor het eigen publiek en dat was vooral omdat Aalst heel goed serveerde.

Draisma Dynamo hoopte op een mooie uitgangspositie voor de return in België, maar lijkt nu voor een bijna onmogelijk opgave te staan. In de eerste set had de Apeldoornse ploeg meteen het nakijken. Op de service van Belgisch international Frank Depestele werd het 0-6. Daar herstelde de thuisploeg zich niet meer van.

De gasten uit België waren heer en meester in het veld. Ze serveerden sterk en in de side-out maakten ze geen fout. De druk lag dan ook volledig bij Draisma Dynamo. De eerste set eindigde in 11-25 en ook in de tweede set was de thuisploeg kansloos: 9-25. Trainer Bas Hellinga probeerde in de time-outs zijn mannen te motiveren, maar niets hielp.

In de derde set ging Aalst wisselen. Ze ging uitblinker Depestele uit het veld, voor hem kwam de Nederlandse spelverdeler Wessel Keemink. Tegen zijn oude ploeg liet hij zien wat hij kan, al speelde Aalst met minder overtuiging in de laatste set. Dynamo gaf alles om terug te komen, maar het mocht niet meer baten: 19-25 en daarmee 0-3.

Trainer Bas Hellinga was na afloop eerlijk over de nederlaag: "We zijn op alle fronten overklast. Pijnlijk om te zien zo nu en dan. We waren niet in staat om ook maar een beetje in de buurt te komen, ook door hun klasse. Credits voor Aalst. We waren gewoon kansloos. We werden volledig overlopen en speelden met te weinig overtuiging. Dan loop je achter de feiten aan." 

Hellinga hoopt dat zijn ploeg er toch wat van leert richting de return, al was hij ook realistisch. "Daar winnen zal wel heel lastig worden.  Mooi dat we het in de derde set nog enigszins oppakken, de jongens gingen er nog even vol voor. Maar het was een moeizame avond en voor ons leerzaam. We moeten in de return in elk geval laten zien dat we van vanavond hebben geleerd."

Ook Nico Manenschijn, die voor Dynamo de meeste punten scoorde (9), keek teleurgesteld terug: "We stonden heel erg onder druk door hun service, de pass liep niet en er staat een groot en hoog blok tegenover je. Dan wordt het lastig. Als je zo onder druk staat en het lukt niet, dan is dat flink balen. Dit is heel wat anders vergeleken met de eredivisie, een veel hoger niveau. Enorm balen, dit was een frustrerende wedstrijd."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×