Draisma Dynamo staat vanavond in de achtste finale van de Challenge Cup tegenover het Portugese Fonte Bastardo Azores. De Apeldoornse ploeg heeft een lange reis achter de rug, want ze misten door vertraging een aansluitende vlucht in Portugal. Dynamo gaat vanavond op de Azoren proberen een goede uitgangspositie te creëren voor de return die in het nieuwe jaar volgt.

Het is bijzonder, na Sporting Caldas in de zestiende finale, staat Draisma Dynamo in de Challenge Cup wederom tegenover een tegenstander uit de Portugese competitie. Wel moest de ploeg er nu een stuk verder voor reizen. Ze vlogen via het vaste land van Portugal door naar de Azoren, de eilandengroep in de Atlantische Oceaan.

Fonte Bastardo Azores won in de vorige ronde van de Challenge Cup zowel uit als thuis van Volejbal Brno uit Tsjechië. Sterspeler bij de tegenstander van Dynamo is Renan Freire Da Purifacacao, een veel scorende aanvaller die heel atletisch is. Het team van trainer João Coelho is de laatste weken in vorm en wil dat ook tegen Draisma Dynamo tonen.

Na een extra lange en daarmee vermoeiende reis, moeten de spelers van Dynamo goed uitrusten om vanavond te knallen in de achtste finale. Trainer Redbad Strikwerda zal er alles aan doen om zijn ploeg zo goed mogelijk voorbereid aan de start te krijgen. 

De wedstrijd begint woensdagavond om 20.30 uur lokale tijd. In het nieuwe jaar volgt de return van de achtste finale in Apeldoorn. Die wedstrijd staat gepland op 17 januari. 

Programma Challenge Cup heren:

Woensdag 19 december 2018
20.30 uur: Fonte Bastardo Azores - Draisma Dynamo

Foto: Jolien Banda Fotografie

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn