De spelers en staf van Draisma Dynamo, de enige Nederlandse deelnemer in de CEV Champions League dit seizoen, is afgereisd naar het Poolse Jastrzębie-Zdrój voor een driekamp met het Stroitel Minsk uit Belarus en het thuisspelende Jastrzebski Wegiel. Op dinsdagavond speelden beide tegenstrevers van Dynamo al tegen elkaar, Jastrzebski won met 3-0. Vanavond om 18.00 uur speelt Dynamo zijn eerste wedstrijd tegen Stroitel Minsk.

De voorrondes van de Champions League zijn dit jaar anders georganiseerd. Waar normaal een uit- en thuiswedstrijd tegen 1 tegenstander werd gespeeld in de eerste twee rondes als kwalificatietraject voor de poulefase, zijn er nu poules ingericht. In de eerste ronde zijn dat zes poules van 3 teams waarvan alleen de winnaars doorgaan naar de tweede ronde. In eerste instantie zouden alledrie de teams een driekamp thuis organiseren, maar vanwege de verspreiding van het coronavirus is dit door de CEV teruggedraaid. De wedstrijden in Polen zijn nu de enige wedstrijden die in Poule C gespeeld worden.

De nummers 2 en 3 stromen door naar de 16e finales van CEV-cup. In de tweede ronde in de Champions League wordt in twee poules van 3 teams uitgemaakt welke twee teams zich voegen bij de 18 teams die zich al voor de poulefase hebben geplaatst.

Stroitel niet te onderschatten
Op dinsdagavond openden Jastrzebski en Stroitel de poule. De thuisploeg won met 3-0, maar dat ging met de nodige moeite. In de eerste twee sets deed de ploeg uit Belarus nadrukkelijk van zich spreken. Toen die sets eenmaal naar de thuisploeg waren gegaan, was het verzet gebroken. Jastrzebski klaarde de klus in drie sets (27-25, 26-24, 25-14).

Vanavond start Dynamo tegen Stroitel Minsk. Man om in de gaten te houden is Pavel Audochanka. Hij was de topscorer dinsdag met dertien punten, waaronder twee aces. Hij scoorde 50% van zijn aanvallen.

Alle spelers negatief getest
Draisma Dynamo is met de bus afgereisd naar Polen. Stijn de Ruijter en Sjors Tijhuis zijn geblesseerd achtergebleven in Apeldoorn. Alle spelers hebben voorafgaand aan de reis een negatieve coronatest afgelegd. Op Volleybalkrant.nl vertelt trainer/coach Redbad Strikwerda dat Dynamo niet voor spek en bonen is afgereisd. “Het is niet meer zo dat we blij zijn om alleen maar te mogen deelnemen. We zijn nu bezig de stap te zetten van deelnemen naar presteren. Ook tegen zulke tegenstanders willen we een goed niveau halen en laten zien wat we kunnen. Gezien de progressie die deze groep doormaakt, kan dat ook.”

De wedstrijd van vanavond start om 18.00 uur. Hij is live te zien op EuroVolley.tv. Daarvoor is wel een abonnement (€ 4,99 per maand) vereist. Op donderdag speelt Dynamo tegen Jastrzebski, die wedstrijd is ook om 18.00 uur.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×