Drie Nederlandse teams in achtste finales in Luzern

Drie Nederlandse teams in achtste finales in Luzern

De Nederlandse teams zijn goed bezig op het 3-sterren FIVB World Tour toernooi in Luzern. In Zwitserland werden Laura Bloem en Jolien Sinnema van Beachvolleybal Team Nederland poulewinnaar. Dat kregen ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel voor elkaar, beide teams plaatsten zich daarmee direct voor de achtste finales. Ook Dirk Boehle en Steven van de Velde staan morgen in achtste finale, die wonnen vanmiddag in de tussenronde na een tweede plek in de poule.

Laura Bloem en Jolien Sinnema werden vorige week al vijfde op het 3-sterren toernooi in Mersin, in het Zwitserse Luzern tonen ze aan dat ze de goede vorm weten door te zetten. In poule C wonnen ze gisteren overtuigend met 21-11 en 21-18 van het Russische duo Bocharova/Voronina. Vanmorgen streden ze met het Chinese team Wang/Xia om de poulewinst

Dat leverde een spannende wedstrijd op. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen de eerste set met 21-17, maar hadden in de tweede set niet het goede antwoord op het fellere spel van China: 19-21. In de beslissende derde set speelden de BTN-dames weer sterk en met een goede side-out maakten ze het verschil: 15-12 en daarmee de poulewinst. In de achtste finale staan Bloem en Sinnema morgenochtend om 09.00 uur tegenover het Japanse duo Futami/Hasegawa.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel staan morgenochtend in de achtste finale. De Nederlandse vrouwen maakten in poule D indruk met sterk spel. Ze wonnen eerst met 21-14 en 21-12 van Noorwegen en in de strijd om de eerste plek van de poule wonnen ze vanmorgen met 21-18 en 21-18 van het Braziliaanse duo Juliana/Andressa. Dankzij de poulewinst plaatsten ze zich ook direct voor de achtste finale, ze treffen daarin om 10.00 uur het Oekraïense team Davidova/Shchypkova.

Via de tussenronde

Bij de mannen doen alleen Dirk Boehle en Steven van de Velde mee in Luzern. Die eindigden na een overwinning op Oostenrijk en een nederlaag tegen de Belgen Koekelkoren/Van Walle als tweede in hun poule. In de tussenronde maakte ze vanmiddag een zeer sterke indruk, daarin waren ze met 21-16 en 27-25 te sterk voor het Oostenrijkse duo Winter/Horl. In de achtste finale strijden Boehle en Van de Velde morgen tegen het Litouwse team Rumsevicius/Kazdailis.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×