Drie Nederlandse teams starten vrijdag op WK Beach

Drie Nederlandse teams starten vrijdag op WK Beach

Het is bijna zo ver! Vanaf aanstaande vrijdag strijden drie Nederlandse beachvolleybalteams in de Duitse havenstad Hamburg om de wereldtitel: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen bij de heren, Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Joy Stubbe / Marleen van Iersel bij de dames. De drie teams komen meteen op de openingsdag al in actie.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink, de regerend Europees kampioen, starten het WK Beach in Hamburg op vrijdagavond. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) spelen dan tegen het totaal onbekende Egyptische duo Randa/Doaa. Verder treffen ze in poule H het sterke Zwitserse team Hüberli/Betschart en Laird/Palmer uit Australië.

Programma Keizer en Meppelink:
Vrijdag 28-06 19.00 uur: Keizer/Meppelink - Randa/Doaa (EGY)
Zondag 30-06 12.00 uur: Keizer/Meppelink - Laird/Palmer (AUS)
Dinsdag 02-07 11.00 uur: Keizer/Meppelink - Hüberli/Betschart (ZWI)

Joy Stubbe maakt in Hamburg haar WK-debuut. Met Marleen van Iersel komt ze in actie in poule G. De Nederlandse dames starten vrijdagmiddag meteen tegen een beachvolleyballegende: Kerri Walsh Jennings (40).

Zij werd drie keer eerder wereldkampioen en won ook al drie keer goud op de Olympische Spelen. Met Brooke Sweat gaat ze in Hamburg voor haar vierde wereldtitel. Ook spelen Stubbe en Van Iersel tegen een Australisch topteam en een nieuw duo uit Mauritius.

Programma Stubbe en Van Iersel: 
Vrijdag 28-06 15.00 uur: Stubbe/Van Iersel - Sweat/Walsh Jennings (USA)
Zondag 30-06 11.00 uur: Stubbe/Van Iersel - Artacho del Solar/Clancy (AUS)
Maandag 01-07 16.00 uur: Stubbe/Van Iersel - Maita/Letendrie (MRI)

Heren

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen bij de heren de Nederlandse eer. Ze zijn ingedeeld in een pittige, interessante poule met de Amerikanen Lucena/Dalhausser, de Canadezen O’Gorman/Saxton  en de Argentijnen Capogrosso/Azaad. 

Ze starten op vrijdagochtend al om 10.00 uur met een kraker tegen de sterke Canadezen O’Gorman/Saxton. Een bijzonder duel staat op dinsdag gepland, dan staan de wereldkampioenen van 2013 (de BTN-heren) tegenover de wereldkampioen van 2007: Phil Dalhausser.

Programma Brouwer en Meeuwsen:
Vrijdag 28-06 10.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - O’Gorman/Saxton (CAN)
Zondag 30-06 19.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Capogrosso/Azaad (ARG)
Dinsdag 02-07 15.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Lucena/Dalhausser (USA)

Alle wedstrijd van het WK Beach in Hamburg worden live uitgezonden op Volleyball TV. Daar moet wel eenmalig voor betaald worden.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×