Drie teams strijden in Polen voor plek in hoofdtoernooi

Drie teams strijden in Polen voor plek in hoofdtoernooi

Het laatste grote internationale toptoernooi voor het WK Beach in Hamburg (28 juni - 7 juli) start vandaag in Polen. Op het 4-sterren toernooi in Warschau gaan drie Nederlandse teams in het kwalificatietoernooi strijden voor een plek in het hoofdtoernooi. Ook zijn er twee damesteams direct geplaatst. In de Poolse hoofdstad maken Mexime van Driel en Iris Reinders als team hun debuut op de World Tour.

In Warschau gaan Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde vol voor plaatsing voor het hoofdtoernooi. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen eerder dit seizoen nog het brons op het 4-sterren toernooi in Brazilië, maar stelden vlak daarna teleur in de kwalificatie in Tsjechië.  

Ook werden ze vorige week verrast door het vertrek van bondscoach Gijs Ronnes. De BTN-heren zullen in Polen weer de 'positieve flow' willen hervatten en zullen hard vechten voor het hoofdtoernooi. Ze starten om 14.10 uur met een duel tegen de Polen Kruk en Poznanski. 

Ook de BTN-dames Laura Bloem en Jolien Sinnema moeten vandaag aan de bak in de kwalificatie. Ze staan in hun eerste kwalificatietoernooi tegenover de Oekraïense tweelingzusjes Makhno.  

Debuut

Een bijzondere dag is het voor Iris Reinders. De speelsters van de Kadijk Beach University maakt vandaag haar debuut op de FIVB World Tour. Haar partner Mexime van Driel heeft al wel wat internationale ervaring, als team gaan ze voor het eerst zich meten met de wereldtop. 

En dan meteen op een ijzersterk bezet 4-sterren toernooi in Polen. In de kwalificatie wacht meteen een sterke tegenstander op de Nederlandse dames. Ze staan in hun eerste duel tegenover het sterke Zwitserse duo Heidrich/Verge-Depre. 

Hoofdtoernooi

Er starten sowieso twee Nederlandse damesteams in het hoofdtoernooi in de Poolse hoofdstad. Sanne Keizer en Madelein Meppelink veroverden op het 4-sterren toernooi in Tsjechië nog het brons, dat smaakt naar meer. Ze gaan voor een goede prestatie om vol vertrouwen richting het WK af te reizen. Dat geldt ook voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×