Het is een drukke week voor de FIVB Beachvolleybal Word Tour. Er worden deze week maar liefst vier toernooien gespeeld, op drie daarvan doen Nederlandse teams mee. Op het 4-sterren toernooi van Huntington Beach (VS) komen Brouwer/Meeuwsen en Bouter/Varenhorst in actie, vijf teams zijn in de Turkse badplaats Mersin voor een 3-sterren toernooi en Stam en Wouters zijn nog in Azië, die spelen het 1-ster toernooi op de Filipijnen.

De twee mannen topteams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn al een aantal dagen in de Amerikaanse badplaats Huntington Beach. Ze trainden al veel samen met andere internationale topteams en starten morgen in het hoofdtoernooi van het bijzondere toernooi. Het is een samenwerking van de FIVB met de AVP in de stad die ook wel bekend staat als 'Surf City'.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen willen na hun teleurstellende negende plek in Xiamen in Amerika een betere prestatie neerzetten, ze zijn extra gemotiveerd om nu ver te komen. Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst gaan in Huntington Beach hun krachten meten met de sterkste teams van de wereld.

3-sterren Mersin

In Turkije, het toernooi het dichtst bij huis deze week, starten morgen drie Nederlandse damesteams en een herenteam. Sanne Keizer en Madelein Meppelink van Beachvolleybal Team Nederland zijn enorm gretig en willen op het 3-sterren toernooi van Mersin een goed resultaat boeken. Ook hun BTN-trainingsmaatjes Laura Bloem en Jolien Sinnema doen mee in Turkije.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel gaan voor een topprestatie in Mersin, na veel trainingsuren. Dat geldt ook voor Dirk Boehle en Steven van de Velde, die als enige mannenteam in het hoofdtoernooi starten. Ruben Penninga en Tom van Steenis wisten zich vanmorgen niet te plaatsen, ze verloren in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi met 2-1 van Oekraïne.  

1-ster op de Filipijnen

Katja Stam en Julia Wouters veroverden zondag nog het zilver op het FIVB toernooi in Maleisië, vanaf morgen gaan ze proberen nog een medaille te pakken op Manila. Op de Filipijnen zijn ze samen met coach Margo Wiltens en na het zilver zullen ze er alles aan doen om weer op het podium te komen, want die medaille smaakt naar meer. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn