Duitse koppel eindigt overtuigend als poulewinnaar

Duitse koppel eindigt overtuigend als poulewinnaar

UTRECHT – Het Duitse koppel Bieneck/Schneider is als eerste geëindigd in hun poule. Nadat ze gisteren overtuigend van het Nederlandse koppel van Gestel/Wesselink hadden gewonnen, hadden ze het tijdens de ochtendsessie lastig tegen de Letse dames Kravcenoka/Graudina. Een benauwde 2-1 overwinning in sets stond er uiteindelijk op de borden. Daarna werd er wel een simpele overwinning geboekt tegen de Lahti/Parkkinen (FIN). Doordat de Duitse dames als eerste zijn geëindigd hoeven ze geen tussenronde te spelen waardoor hun tegenstander komt uit de wedstrijd tussen het Oekraïense duo Davidova/Shchypova en de Poolse dames Gruszczynska/Gromadowska.

Dat het Duitse koppel zo overtuigend door de poule kwam is volgens vele geen verrassing. Vorig jaar verloor dit duo van het koppel dat later Europees Kampioen zou worden: Glenzke/Grossner. De laatst genoemde was voor vijf jaar de partner van Victoria Bieneck. Op de wereldranglijst staat het koppel Bieneck/Schneider twaalfde.

De boomlange Victoria Bieneck werd op 26 maart 1991 geboren in Weilheim, Opper-Beieren. Ze speelt volleybal sinds haar negende en op haar zestiende trad ze toe tot het junior team VC Olympia Berlin. In 2007 won ze met het nationale team onder 18 het Europees Kampioenschap en ze speelde vervolgens tot 2011 voor de club Kopenicker SC. Ze kondigde vervolgens aan dat ze de overstap ging maken naar het beachvolleybal. 

Haar zes jaar jongere partner, Isabel Schneider, zag op 15 juli 1991 in Ottfingen het levenslicht. Op haar zevende begon ze met volleybal bij VC SFG Olpe. In de zaal haalde ze vervolgens de tweede Bundesliga, maar verder kwam ze niet. De Duitse speelde geregeld op het zand op het moment dat er een zomerstop was bij haar club. Vanaf 2005 speelde ze vijf verschillende partners. In 2013 werd ze wereldkampioen onder 23 met haar huidige partner Victoria Bieneck. 

Het duo is nu het hoogst genoteerde duo dat zich direct geplaatst heeft voor de 1/8e finale tijdens dit EK. De nummers 1 t/m 3 zijn allemaal veroordeeld tot het spelen van een tussenronde, wat wellicht in het voordeel kan werken van dit Duitse koppel. Het is niet voor niets dat zij dan ook worden gezien als outsiders voor de titel. Door de overwinning kunnen de Duitse vrouwen in Utrecht blijven, iets wat ze niet erg vinden: “We zijn erg blij dat we hier kunnen blijven, we vinden de stad en het speelveld erg mooi en we kijken heel erg uit naar de vervolgrondes.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×