Vandaag werden de kwartfinales van het nationale bekertoernooi voor mannen gespeeld. Na enkele interessante duels slaagden de vier favorieten erin om zich te plaatsen voor de halve finales. Draisma Dynamo, Amysoft Lycurgus, Active Living Orion en Sliedrecht Sport, niet toevallig ook de top vier van de reguliere competitie en de kampioenspoule, zijn de teams die zaterdag spelen voor een plek in de finale. De halve finales voor zaterdag zijn: Active Living Orion – Amysoft Lycurgus en Sliedrecht Sport – Draisma Dynamo.

VoCASA – Amysoft Lycurgus 1-3 (25-22, 14-25, 20-25, 23-25)

Het enige middagduel van vandaag werd gespeeld in Nijmegen, waar VoCASA Amysoft Lycurgus ontving. De thuisploeg ging uitstekend van start en won de eerste set verdiend met 25-22 na een score van Imre Harnischmacher.

In de middenfase van het duel trok Lycurgus het initiatief naar zich toe, en nam het mede dankzij de sterke Erik van der Schaaf en Geoffrey van Gent een 2-1 voorsprong. In de vierde set weerde VoCASA zich opnieuw kranig, maar gaf de klasse van Lycurgus de doorslag. Dennis Borst smashte op matchpoint via het blok uit, en sloeg zijn team zo naar de halve finale van de nationale beker toe.

Bekijk hier de reactie van Geoffrey van Gent:

Bielderman Koetsier / SSS – Active Living Orion 0-3 (22-25, 23-25, 19-25)

In Barneveld speelde thuisploeg Bielderman Koetsier / SSS sterk in de eerste twee sets. Het team van coach Hans Seubring kreeg flink wat kansen om Active Living Orion serieus te bedreigen, maar profiteerde hier niet van. De favoriet uit Doetinchem, aangevoerd door de sterke Adam White en Bas van Bemmelen, won de eerste twee sets nipt en maakte in set drie het karwei professioneel af.

Active Living Orion ontvangt zaterdag Amysoft Lycurgus in de halve finale. Een pikant duel, aangezien Orion afgelopen woensdag tegen Sliedrecht Sport een ticket voor de play-off finale verspeelde ten koste van de Groningers.

RECO ZVH – Draisma Dynamo 1-3 (25-21, 18-25, 18-25, 21-25)

In Zevenhuizen begon RECO ZVH goed aan de wedstrijd. Mede dankzij de sterke Chris van Mullem (vandaag 14 punten), won de thuisploeg de eerste set met 25-21.

Vanaf set twee waren de bezoekers uit Apeldoorn weer bij de les. De nummer 1 van de reguliere competitie en van de kampioenspoule nam het heft in handen en liet zich in de tweede, derde en vierde set niet meer serieus bedreigen. Sjoerd Hoogendoorn werd topscorer met 21 punten. Het was middenman Maikel van Zeist die het matchpoint benutte en 21-25 binnensloeg.

Taurus – Sliedrecht Sport 0-3 (19-25, 22-25, 26-28)

In Houten bekroonde Sliedrecht Sport een mooie werkweek met een 3-0 zege op Taurus. Na de overwinning op Orion in de kampioenspoule van afgelopen woensdag, was dit opnieuw een opsteker voor de Zuid-Hollandse volleyballers.

Coach Paul van der Ven van Sliedrecht zag dat zijn goede vriend Niels Plinck de liberopositie vervulde bij Taurus. Er werd gedurende de wedstrijd door de spelers van beide teams flink gepraat onder het net door, maar uiteindelijk maakten de volleyballende kwaliteiten het verschil. Aan het einde van de derde set repareerde Sliedrecht een achterstand, om vervolgens met 26-28 de zege op te eisen. Met een prachtig killblock op de Houtense diagonaal Jelle van Jaarsveld werd het matchpoint benut.