Draisma Dynamo heeft ook in de tweede wedstrijd de volle punten gepakt, zij wonnen de uitwedstrijd bij Sliedrecht Sport met 3-1. Ook Amysoft Lycurgus pakte de tweede overwinning, zij wonnen thuis met 3-0 van VoCASA. In Zevenhuizen maakten RECO ZVH en Taurus er een waar spektakel van, de thuisploeg won uiteindelijk met 3-2.

Voorafgaand aan alle wedstrijden werd een minuut stilte in acht genomen voor de woensdag op veel te jonge leeftijd overleden coach van Bielderman Koetsier/SSS, Olaf Ratterman. Spelers speelden met een rouwband. Hieronder de minuut stilte bij Sliedrecht Sport - Draisma Dynamo.

Minuut stilte bij SS DYN RHF

Dynamo wint in Sliedrecht
Waar de start van Draisma Dynamo nog wankel was, maakte de ploeg in de resterende drie sets een goede indruk tegen Sliedrecht Sport. De openingsset ging na een maximale voorsprong van zes punten voor de thuisploeg uiteindelijk met slechts twee punten verschil naar Sliedrecht (25-23). Diagonaal Gerard Baan wist vaak gebruik te maken van het Apeldoornse blok en scoorde zeven punten.

Redbad Strikwerda had gekozen voor Nathan Fullerton op de diagonaal, in plaats van Sjoerd Hoogendoorn. Fullerton moest nog even wennen aan zijn plek, maar kwam in de tweede set sterk opzetten met zeven punten, waaronder twee blocks. Het verschil werd na 9-9 snel gemaakt en Dynamo trok met 20-25 de stand gelijk.

Dynamo kon vrijer spelen en benutte ook steeds vaker het midden, waar Maikel van Zeist een goede wedstrijd speelde. Hij maakte in set 3 en 4 maar liefst negen punten, waaronder het matchpoint. Met twee keer 15-25 hadden de Apeldoorners toch nog een eenvoudige avond in Sliedrecht. Ze staan met zes punten uit twee wedstrijden bovenaan in de Eredivisie.

Lycurgus thuis oppermachtig
Amysoft Lycurgus kende in eigen huis geen problemen met de mannen van VoCASA uit Nijmegen. Het was voor de ploeg van coach Arjan Schimmel 314 dagen na hun laatste optreden in de Eredivisie. Het ritme was er alleen in de tweede set, waarin ze dicht bij de Groningers konden blijven (tot 20-19). Ze verloren die set met 25-22. In de eerste en derde set was Lycurgus oppermachtig, beide sets werden met 25-13 gewonnen.

Topscorers voor beker- en Supercupwinnaar waren aanvoerder Dennis Borst en Bennie Tuinstra met ieder twaalf punten. Diagonaal Tom van Steenis was aan de kant van VoCASA het meest doeltreffend, hij maakte tien punten in de aanval. Lycurgus sluit met twee overwinningen uit drie wedstrijd aan bij Dynamo op de tweede plaats.

ZVH heeft de langste adem
In Zevenhuizen was de rentree in de Eredivisie voor ex-international Daan van Haarlem (nr. 12 op de foto hieronder), hij is de spelverdeler bij Taurus dit seizoen. Na een avontuur in het buitenland (o.a. Bulgarije, Duitsland en Tsjechië) is hij weer terug in Nederland. In de eerste set tegen RECO ZVH was hij de bepalende factor, hij leidde zijn team naar de 19-25 winst.

Daarna was het ZVH dat het initiatief overnam. Vincent van der Kraats en Max Nieuwstad verkeerden in goeden doen en trokken de kar voor de thuisploeg uit Zevenhuizen. Met 25-17 en 28-26 nam ZVH de voorsprong.

Bij Taurus werd Jelle van Jaarsveld ingebracht, wat direct resulteerde in veel meer gevaar. Hij maakte acht punten in de vierde set en bracht Taurus langszij met 21-25. In de vijfde set was het vooral Cain van Hal die de punten binnenhaalde, vijf wel te verstaan. Hij was het ook die het matchpoint benutte, nadat zijn libero een prikbal van Daan van Haarlem eruit liep. ZVH won met 15-11. Na het verlies tegen Lycurgus in de openingsronde is dit de eerste overwinning voor ZVH. Zij staan met twee punten uit twee wedstrijden nu op een derde plaats. Taurus sluit aan als vierde.

Daan van Haarlem bij Taurus Frits Bleeker

Aangepaste vorm
De Eredivisie wordt afgewerkt in aangepaste vorm. De reguliere competitie kent slechts een ronde, de teams ontmoeten elkaar allemaal slechts een keer. Daarna plaatst de top-4 zich voor de kampioenspoule, de overige vijf teams (het Talentteam doet niet mee in de nacompetitie) spelen de degradatiepoule. De twee beste teams van de kampioenspoule spelen de play-off om het landskampioenschap.

Aanstaande woensdag staat het Talentteam thuis tegenover VoCASA om 19.00 uur. Die wedstrijd is hier online te volgen.