Breedtesport

Een wereldrecord voor SVU volleybal: 101 uur lang volleyballen!

Het is al weer bijna een jaar geleden, de recordpoging van SVU volleybal. 101 uur lang achter elkaar volleyballen voor een goed doel. Een hele klus, die een hoop voorbereidingen kostte. Maar het is gelukt: de Amstelveense volleybalclub staat in het Guinness Book Of Records!

De volleybalclub uit Amstelveen was dit jaar van 2 tot 6 januari druk met het behalen van een Wereldrecord: langer dan 85 uur achter elkaar volleyballen. Met deze poging heeft SVU volleybal geprobeerd zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Only Friends; een sportclub in Amsterdam voor kinderen en jongeren met een beperking. 

Zo’n wereldrecordpoging en geldinzamelactie vragen natuurlijk om enige voorbereiding. 24 deelnemers hebben meegeholpen aan het behalen van dit wereldrecord. Ook waren er verschillende sponsoren en activiteiten geregeld, waarmee de Amstelveense vereniging zo veel mogelijk geld heeft proberen op te halen.

Bloed, zweet en tranen kwamen er aan te pas, maar het is ze gelukt. De 24 kanjers van SVU volleybal hebben het voor elkaar gekregen: met een slopend schema knokten zij zich door de 101 uren heen. Ze hebben het wereldrecord van 85 uur verbroken met een toptijd van 101 uur achter elkaar volleyballen!

29 november was het eindelijk zo ver. Na al het mailen en vooral het wachten op Guinness, was het opnieuw tijd voor een feestje, want Guinness 'is thrilled to inform you that your application for the Longest marathon playing volleyball (indoors) has been successful and that you are now the Guinness World Record Title Holder!'. 

Met deze actie heeft SVU niet alleen een wereldrecord behaald, maar ook nog eens een bedrag opgehaald van €4.937,66 euro voor Only Friends! Een prestatie op wereldniveau dus!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×