Eenvoudige zege voor Fyalek/Bryl in vol stadion Utrecht

Eenvoudige zege voor Fyalek/Bryl in vol stadion Utrecht

De vrijdagsessie in Utrecht start met de eliminatiewedstrijd tussen Fyalek/Bryl uit Polen tegen Gignoglu/Gögtepe uit Turkije. De Polen hebben er al enkele pittige poulewedstrijden op zitten, onder andere tegen Brouwer/Meeuwsen. Voor de Turken is het al een prestatie dat ze de poule zijn doorgekomen.

In de eerste set lopen de Turken vrij gemakkelijk uit naar 10 punten voorsprong die ze ook niet meer uit handen geven: 21-12 is de setwinst. De tweede set lijkt een kopie te worden van de eerste. Bij 11-3 vraagt Turkije een medische time-out aan. De nummer 1, Gignoglu, wordt behandeld aan zijn rug. Het lijkt even effect te hebben op het Poolse team. De Turken weten 3 punten achter elkaar te scoren. Maar dan nemen de Polen het heft weer in handen en lopen weer uit naar 10 punten voorsprong. Die geven ze niet meer weg. Ze benutten het eerste matchpoint en winnen de tweede set eveneens met 21-12.

Na afloop melden de Polen dat ze verrast zijn door het volle stadion op de Utrechtse Neude. Fyalek: “We hadden al goede verhalen gehoord over Utrecht. In Den Haag zaten ook best veel mensen op de tribune, maar hier spelen voor een vol stadion was geweldig!”. Morgen komt het Poolse duo weer in actie tegen de Spanjaarden Herrera/Gavira. “We kennen elkaar goed, dus we gaan er een spannend duel van maken”, beloven de Polen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×