Op woensdag 14 juni wordt de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag officieel geopend, een dag later begint op het gloednieuwe complex het Beach Open & World League Volleyball. Vandaag trainden de Nederlandse beachteams voor het eerst op de sportcampus.

Het Beach Open & World League Volleyball is van 15 t/m 18 juni het eerste topsportevenement dat wordt georganiseerd op de Sportcampus Zuiderpark. Met elf moderne multifunctionele sporthallen, acht voetbalvelden, een multifunctioneel kunstgrasveld en een beachsporthal is Sportcampus Zuiderpark een toonaangevend (top)sportcentrum in Nederland. Het complex voldoet aan alle eisen voor topsport en voor het organiseren van internationale sportevenementen.

Speciaal voor de FIVB World Tour wordt naast de campus een tijdelijk stadion gebouwd met 2000 zitplaatsen en worden twee indoor wedstrijdvelden ingericht. De wedstrijden van de World League worden gespeeld in de topsporthal van de sportcampus. Deze hal heeft een capaciteit van 3500 zitplaatsen.

Vaste trainingslocatie BTN

De sportcampus is de nieuwe thuishaven van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) en wordt de vaste trainingslocatie voor de Nederlandse beachvolleybalteams. Dinsdag werd voor het eerst getraind op de sportcampus.

Indoor courts being used for the first time! 😀 #BeachWorldTour #TheHague #BeachBoys
Een bericht gedeeld door Brouwer/Meeuwsen (@brouwermeeuwsen) op

Gratis rondleidingen

In de week van het Beach Open & World League Volleyball wordt de Sportcampus Zuiderpark voor het eerst opengesteld voor publiek en worden gratis rondleidingen georganiseerd. De nieuwsgierige bezoeker wordt uitgenodigd voor een bijzonder kijkje achter de schermen van dit splinternieuwe sportcomplex.

Tickets nu te koop

Tickets voor het Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het Beach Open als de World League Volleyball.

Meer over het Beach Open & World League Volleyball in Den Haag

Facebook X WhatsApp LinkedIn