Op het EK onder 16 jaar hebben de meiden van Pré Jeugd Oranje na drie overwinningen voor het eerst verloren. In de poulewedstrijd van vanavond was Italië met 3-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Eelco Beijl. Morgen volgt de belangrijke laatste poulewedstrijd tegen thuisland Bulgarije.

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia stonden de talenten van Oranje vanavond tegenover hun leeftijdsgenoten uit Italië. Beide ploegen stonden op negen punten na drie sterke overwinningen.

Italië begon erg sterk aan de strijd om de koppositie in de poule. De eerste set ging met  25-21 naar de jonge Italiaanse speelsters, vooral Sara Cortella maakten veel indruk met haar spel. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk maakten Italië de belangrijke punten af: 25-22.

De 2-0 voorsprong in sets gaf de Italiaanse speelsters veel vertrouwen en bij Oranje liep het minder in de derde set. Het werd een walk-over voor de Italianen: 25-14. Cortella bleef heel sterk spelen, ze was goed voor 14 Italiaanse punten. Bij Oranje werd Iris Vos topscorer met zes punten.

Oranje speelt morgen de laatste poulewedstrijd, daarin treffen ze gastland Bulgarije. De inzet is duidelijk, de winnaar van de wedstrijd plaatst zich voor de halve finale. De verliezer is uitgeschakeld.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn