De Europese volleybalbond CEV heeft maandagmorgen bekend gemaakt dat het Europees kampioenschap Beachvolleybal in 2021 in Wenen plaatsvindt. Vier jaar na het WK keren de beste beachvolleyballers en beachvolleybalsters terug in de stad waar Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen de vierde plaats wisten te bemachtigen. Het EK zal gehouden worden van 11 tot en met 15 augustus.

Oostenrijk heeft een rijke traditie in beachvolleybal. In 2013 en 2015 werden de EK’s voor mannen en vrouwen in Klagenfurt gehouden, het Mekka voor de beachvolleybalsupporter. In 2017 organiseerde de FIVB het WK in Wenen, toen werd er gespeeld op het eiland Danube, in de rivier de Donau. Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen behaalden daar de halve finale, maar moesten genoegen nemen met de vierde plaats. De exacte locatie van het EK wordt begin 2021 bekendgemaakt.

Vlak na de Spelen
Het EK begint vier dagen nadat het olympisch beachvolleybaltoernooi in Tokio is afgelopen. Op vrijdag 6 augustus spelen de vrouwen daar nog hun finales, op 7 augustus worden de medailles bij de mannen uitgereikt.

In 2021 zullen de Noren Anders Mol en Christian zullen in Wenen op jacht gaan naar hun vierde Europese titel op rij, iets wat een unicum zou zijn. Ze delen nu het record met de Nederlanders Richard Schuil en Reinder Nummerdor (2008-2010) en de Zwitserse broers Martin en Paul Laciga (1999-2001). Bij de vrouwen verdedigen de Zwitserse Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré hun titel.

In 2018 en 2019 was Wenen ook het decor van de 5-sterren major in de FIVB World Tour, in 2020 kon dat toernooi vanwege corona geen doorgang vinden. In 2018 behaalden Sanne Keizer en Madelein Meppelink daar de derde plaats. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden dat jaar op de vierde plaats.

Op een persconferentie begin 2021 maken de organisatoren samen met de CEV meer details bekend over het EK Beachvolleybal van 2021.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn