Een van de grote toernooien die deze door corona omgegooide zomer wel doorgaat is het Europees Kampioenschap Beachvolleybal. De Europese bond CEV heeft Letland bereid gevonden het toernooi te organiseren in Jūrmala aan de Golf van Riga. Op dinsdag start het toernooi van de vrouwen, woensdag volgen ook de mannen met hun eerste wedstrijden in de poulefase. Dat betekent dat Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Marleen van Iersel/Pleun Ypma vandaag voor het eerst in actie komen.

Het toernooi wordt om 12.00 uur Letse tijd, wat 11.00 Nederlandse tijd is, geopend met drie wedstrijden. De nummers 1 geplaatst in het vrouwentoernooi, de Zwitserse vrouwen Tanja Hüberli en Nina Betschart, starten op het centre court in het stadion dat is gebouwd op het strand van Jūrmala. Marleen van Iersel en Pleun Ypma komen als eerste Nederlandse duo in actie, zij nemen het om 13.00 uur Nederlandse tijd op tegen de Finse Ida Sinisalo en Anniina Parkkinen. Van die wedstrijd is geen livestream beschikbaar.

Om 16.00 uur is het de beurt aan Sanne Keizer en Madelein Meppelink, de Europees kampioenen van 2018 in Den Haag. Zij treffen op het centre court het jonge Letse team Kristine Briede/Krista Paegle. Van deze wedstrijd is een livestream beschikbaar op YouTube, Facebook en EuroVolley.tv.

Opzet
In de poulefase van het EK worden dit jaar maar twee wedstrijden gespeeld door alle teams. Na de eerste wedstrijden treffen de winnaars elkaar in een wedstrijd om de poulewinst en een plekje in de tweede ronde, de verliezers maken onderling uit welk team er nog doorgaat naar de eerste ronde van de knock-outfase en welk team is uitgeschakeld. Op dinsdag worden alleen alle eerste poulewedstrijden gespeeld in het vrouwentoernooi.

Livestream

Zoals eerder aangegeven is er een livestream beschikbaar voor het toernooi. Helaas is dat niet voor alle velden, alleen op het hoofdveld is een camera aanwezig. Op de eerste vier dagen worden er vanaf 15.00 uur vier wedstrijden uitgezonden. Zaterdag is de finaledag van het vrouwentoernooi en de kwartfinales bij de mannen. Dan is er vanaf 9.30 uur rechtstreeks beeld van het EK. Zondag strijden de mannen om de medailles en zijn al hun halve finalewedstrijden en de strijd om het podium live te volgen. De CEV streamt de wedstrijden op Facebook, YouTube en EuroVolley.tv. Kijk hier voor het volledige streamschema.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×