EK Podcast 5: "We leunen te veel op Nimir"

EK Podcast 5: "We leunen te veel op Nimir"

Dat het woensdagavond niet goed was, daar waren de mannen aan tafel het over eens. Maarten van Garderen stak daarbij de hand in eigen boezem: "Ik stond niet met een glimlach in het veld. Ik was gefrustreerd over eigen acties en acties van medespelers." De passer/loper van Oranje, toernooidirecteur Bas van de Goor, voormalig libero Dirk Sparidans en handbalcoach Ricardo Clarijs (trainer van de landskampioen bij de vrouwen VOC) spreken met gastheren Mark Snijders en Ralph Tip de verloren wedstrijd tegen Tsjechië tot in detail na.

Maarten van Garderen is duidelijk over zijn eigen rol. "Ik had meer energie moeten geven, ik heb een deel van de wedstrijd een slechte uitstraling gehad. Daar moet ik nu richting zaterdag eerst mee bezig. Ik heb het ook gedaan om dingen bij mezelf op te roepen. Ik vond de mentaliteit echt zwak en de kwaliteit van het volleybal ook."

"We moeten er rustig over praten", vervolgt de 29-jarige aanvaller van de Lange Mannen. "Ik wil ook niet alleen maar negatief praten hoor, we doen ook veel dingen goed, maar we moeten hier wel wat mee. Ik vind wel dat we nog te veel op Nimir leunen."                                             

Gouden medaillewinnaar van Atlanta, Bas van de Goor heeft een tip aan het team. "Alle spelers moeten zaterdag de beste man het veld willen zijn. We doen te weinig met de middenaanval en de buiten aanvallers mogen meer aanvallen, te weinig wil om echt aan te vallen en binnen te slaan. Zo wordt het voor Nimir steeds zwaarder. Hij krijgt steeds weer drie man tegenover zich."

Dirk Sparidans ziet dat te veel jongens in het team op zichzelf focussen. "Dan is de balans weg en dat heb ik vandaag gezien", verklaart de oud-libero. "Initiatief nemen, verantwoordelijkheid nemen, leiderschap is superbelangrijk. Je hebt op internationaal niveau twee goede buitenaanvallers nodig en we zien dat alleen Nimir dat niveau heeft op dit moment.        

Handbalcoach Ricardo Clarijs wijst op het voordeel van twee dagen rust. "Tijd om dingen uit te praten."

Beluister hieronder de vijfde EK-podcast.

Spotify: https://open.spotify.com/episo...

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×