EK-podcast dag 1: “Hier staat een echt team”

EK-podcast dag 1: “Hier staat een echt team”

Elke dag even lekker napraten over de wedstrijd en het EK. Dat gebeurt in de nieuwe EK-podcast van Volleybal.nl. In een klein half uur hoor je de eerste reacties op de wedstrijd van de Lange Mannen en worden andere opvallende zaken van het toernooi besproken.

Interviewers Mark Snijders en Ralph Tip hebben toernooidirecteur Bas van de Goor aan tafel en Peter Blangé, net als Van de Goor Olympisch kampioen in 1996 en tegenwoordig directeur van Rotterdam Topsport. In deze eerste podcast schuift ook Gijs Jorna aan, speler van de Lange Mannen, om terug te blikken op de overtuigende 3-0 overwinning tegen Montenegro. “We maakten weinig onnodige fouten en hadden een fenomenale Nimir.

Peter Blangé licht ook de rol van spelverdeler van Van Solkema uit. ”We moeten zijn rol niet onderschatten. De automatismen komen steeds beter in de ploeg. Er wordt meer eerste tempo gespeeld, moeilijk ballen worden steeds beter verwerkt. Er zit veel snelheid in de set-ups naar de buitenkant en de pipe begint steeds beter te werken. Het is dat Thijs ter Horst nog niet weet waar de driemeterlijn ligt, anders heb je daar een paar enorme knallen in.”

“Montenegro heeft even lopen spartelen, maar het was snel over”, stelt Bas van de Goor, die enthousiast is over Oranje. “Hier staat een echt team.”

Beluister de eerste EK-podcast hieronder.

Of luister ‘m op Spotify: https://open.spotify.com/episode/1oIB7wOWqSIlTOQJLL5khM 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×