Vandaag begint het tweede Elite 16-toernooi van de Beach Pro Tour in Ostrava, Tsjechië. Katja Stam / Raïsa Schoon en Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde en Leon Luini / Ruben Penninga nemen deel aan het kwalificatietoernooi.

Katja Stam en Raïsa Schoon, de huidige nummer 1 op de FIVB wereldranglijst, zijn als eerste vrouwenteam geplaatst voor het hoofdtoernooi. Het beachvolleybalduo won goud op het vorige Elite 16-toernooi en zilver op de Challenge-toernooien in Itapema en Tlaxcala. In poule A nemen Stam en Schoon het donderdag op tegen twee Braziliaanse duo’s: Barbara/Carol en Andressa/Vitoria, op vrijdag treffen ze een team uit de kwalificatie.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Het duo werd tweede op het Elite 16-toernooi in Rosarito, maar miste vervolgens een aantal toernooien vanwege een duimblessure van Alexander Brouwer. Morgen komt het duo in actie in de poulefase, waar ze het opnemen tegen de Noorse olympisch kampioenen Mol/Sørum, de Amerikanen Schalk/Brunner en een team uit de kwalificatie.

Twee Nederlandse mannenteams nemen vandaag deel aan de kwalificatie. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde spelen om 13.00 uur in de eerste kwalificatieronde tegen het Brazilaanse duo Álvaro Filho/Evandro. Om 13.50 uur nemen Leon Luini en Ruben Penninga het op tegen Herrera/Gavira uit Spanje. Bij een overwinning volgt nog een tweede kwalificatieronde.

Wedstrijdschema kwalificatieronde en poulefase:

Dag

Tijd (NL)

Wedstrijd

Wo. 25-05

13.00

Varenhorst/Van de Velde - Álvaro Filho/Evandro (BRA)

Wo. 25-05

13.50

Luini/Penninga - Herrera/Gavira (SPA)

Do. 26-05

8.30

Stam/Schoon - Andressa/Vitoria (BRA)

Do. 26-05

11.00

Brouwer / Meeuwsen - Schalk/Brunner (USA)

Do. 26-05

15.40

Stam/Schoon - Barbara/Carol (BRA)

Do 26-05

18.10

Brouwer / Meeuwsen - Mol, A./Sørum, C. (NOR)

Vr. 27-05

11.50

Stam / Schoon - n.t.b.

Vr. 27-05

14.50

Brouwer / Meeuwsen - n.t.b.

Livestream
Het toernooi is live te volgen op Volleyballworld.tv. Toegang tot wedstrijden van de Beach Pro Tour is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand voor een abonnement.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×