Ellen Willems: "Ik hoop dat we het tegenstanders lastig gaan maken"

Ellen Willems: "Ik hoop dat we het tegenstanders lastig gaan maken"

De reguliere competitie is ten einde en binnenkort barst de strijd los om het kampioenschap of lijfsbehoud. Hoogste tijd dus om de hoofdrolspeelsters uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Ellen Willems, libero van FAST.

In de rubriek Speelster in the Picture staat deze keer Ellen Willems van FAST uit Gennep en Sint Anthonis in de schijnwerpers. Afgelopen seizoen rook zij al regelmatig aan het grote werk, in de huidige competitie is de youngster uit Sint Anthonis wekelijks te bewonderen in het team van trainer Harmen Bijsterbosch.

De nu 18-jarige Ellen startte met volleybal bij Activia in Sint Anthonis. “Ik was 5 of 6 jaar toen ik lid werd.”, zegt ze. De speelster met nummer 7 was in meisjes C van Activia passer/loper. Later werd zij libero, de positie die zij nog altijd bezet. “Het aanvallen beviel me vroeger prima maar libero vind ik het allerleukst. Het is lekker om te verdedigen en de ballen van de vloer te halen. Het voelt alsof je keeper bent”, vertelt de goedlachse Ellen, die haar eerste volledige seizoen met FAST in de eredivisie uitkomt, en haar positie deelt met collega-libero Ireen Koenen. “Vorig seizoen speelde ik met Activia 2 nog tweede divisie. Ik debuteerde eind december 2017 bij FAST in de wedstrijd tegen Coolen-Alterno.” 

Over de verrichtingen tot dusver hoor je Ellen niet klagen. “Het gaat goed met het team, en zaterdag hebben we ons geplaatst voor de Kampioenspoule. Het kan niet beter, eigenlijk”, zegt de libero die haar onbevangenheid als sterke punt noemt. Nu Ellen Willems zich met FAST verzekerd weet van tien wedstrijden in de kampioenspoule stelt de libero een nieuw doel. “Ik hoop dat we het tegenstanders lastig gaan maken. We kunnen vrijuit spelen en hebben niets te verliezen. Als we goede teamprestaties neerzetten, en ik speel zelf goed, dan ben ik dik tevreden.” 

Het bereiken van de Kampioenspoule is een mijlpaal in de loopbaan van de libero die het Nederlands kampioenschap met meisjes C en het kampioenschap in de derde divisie met Activia 2 als eerdere hoogtepunten noemt.

Foto: Theo Peeters Fotografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×