De wedstrijden zijn weer gespeeld, de prijzen verdeeld. Beachvolleybalvereniging Silicium ontving dit weekend Nederlands beste beachvolleyballers figuurlijk met open armen. Dit ging uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen. Piersma / Piersma en Luini / Nijeboer gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.

Het was weer een mooi weekend beachvolleybal in Zaanstad, met veel spannende wedstrijden. Zowel bij de vrouwen als de mannen kwam de top-3 haar wedstrijden op zaterdag ongeschonden door. De zussen Emma en Brecht Piersma lieten al vroeg in het toernooi zien dat zij zeer getergd waren. Hun eerste poulewedstrijd wisten zij zonder setverlies met 21-4 en 21-5 binnen te slepen. De uitslag tekent hun drive waarmee zij dit toernooi zijn aangevlogen. Ze kwamen hier duidelijk voor maar één ding, winnen.

Het was dan ook geen grote verrassing dat Emma en Brecht zich op zondagochtend mochten melden voor de halve finale. Daar namen ze het op tegen Esmee Priem, die wederom met een andere partner speelde; Iris Reinders. Emma en Brecht stoomden op naar de finale, wederom zonder setverlies. In de eerste set werd het stuivertje wisselen, 21-19, in de tweede set wisten de zussen ruimer afstand te nemen.

Priem / Reinders mocht zich dus opmaken voor de bronzen finale. Zij namen het daar op tegen Wies Bekhuis en Nadine Everaert, die in de halve finale van Mexime en Emi van Driel verloren. Bekhuis / Everaert bleken de betere van de twee en rekenden daarmee eindelijk af met hun continu terugkerende vierde plek.

De finale werd een interessante zussenstrijd, die met minimaal verschil werd gewonnen door Emma en Brecht Piersma. Kleine details beslisten dat zij uiteindelijk het goud om hun nek mochten hangen. Zilver ging naar Mexime en Emi van Driel.

Bij de mannen ging de finale, zoals wel vaker dit seizoen, tussen Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven en Leon Luini / Thijs Nijeboer. Nog nooit wisten Luini / Nijeboer deze winnend af te sluiten, maar daar kwam dit weekend een einde aan. Brutaal pakten Leon en Thijs de voorsprong in de wedstrijd door de eerste set met minimaal verschil naar zich toe te slepen. Boehlé / Van Werkhoven lieten echter niet zomaar over zich heen lopen en dwongen een derde set af, zoals dat eigenlijk hoort bij een echte finale. Daar trokken Luini / Nijeboer voor het eerst dit seizoen aan het langste eind. Ze maakten daarmee knap een einde aan de winning streak van Boehlé / Van Werkhoven. Brons ging naar Thijmen Heemskerk en Erik Nijland.

Foto: Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×