Eredivisie Heren

Eredivisieduel in teken van strijd tegen hersenstamkanker

Het is een drukke volleybalweek! De volleybaldames zijn aan het knallen op het WK in Japan, in eigen land is de eredivisie in volle gang met deze week ook een doordeweeks programma. Speciale aandacht verdient de wedstrijd van morgen in Apeldoorn. Bij Draisma Dynamo tegen Coníche Topvolleybal Zwolle gaat het woensdag om iets dat veel belangrijker is dan het winnen of verliezen. Tijdens het duel wordt uitgebreid stilgestaan bij de Tobias Sybesma Foundation.

Vanaf dit seizoen is Coníche Topvolleybal Zwolle ambassadeur van de Tobias Sybesma Foundation. De Foundation is vernoemd naar een groot supporter van de Zwolse club die de strijd tegen hersenstamkanker verloor. De pas twaalfjarige Tobias overleed afgelopen zomer aan deze uiterst kwaadaardige en agressieve vorm van kanker. Omdat de tumor doorwoekert tussen de gezonde cellen van de zogenaamde pons op het midden van hersenstam, is operatief verwijderen onmogelijk.  

Tobias wilde zelf altijd profvolleyballer worden. Eerst uiteraard bij zijn favoriete club Zwolle, daarna in Italië. De hersenstamkanker deed die droom abrupt stoppen. Hij kon niet meer zelf spelen, maar volgde alles nog uitgebreid. Zijn eigen team C1. Coníche Topvolleybal Zwolle met zijn held Jelle. Het Europese avontuur van Lycurgus, Ramon Martinez (oud-Zwolle speler bij Paok) in de Champions League. 

En hij was fan van de wereldster Ivan Zaytsev van Sir Safety Perugia in Italië. Misschien wel de beste volleyballer van de wereld, die hem in november 2017 het aller-allerbeste wenste in een videoboodschap. Volleybal speelde als ’n rode draad door zijn leven. Ook tegen het einde. Tobias had een droom, niet voor zichzelf maar wel een hele bijzondere. De stichting is daarom opgericht.

De droom gaat over andere kinderen, kinderen die net als hij volop in het leven staan, dromen hebben en met vallen en opstaan groter worden. Hij wilde dat deze kinderen hierin niet gestopt zouden worden door hersenstamkanker. Tobias’ droom was dat er een behandeling zou komen voor hersenstamkanker, zodat kinderen die deze ziekte krijgen, een goede kans op genezing hebben. Om deze reden is de Tobias Sybesma Foundation opgericht. 

Bijzonder shirt

Tobias droomde ervan om het shirt van Zwolle te dragen. Maar nu draagt het shirt hem. Het team van Coníche ondersteunt de stichting door onder meer de verkoop van speciaal gemaakte shirts. Het team speelt dit eredivisieseizoen in hele bijzondere shirts. Met het silhouet van Tobias, het logo van zijn Foundation, voorop. En met zíjn nummer 2, dat dit jaar niet door de mannen van Zwolle gedragen wordt. Deze shirts zijn voor de prijs van 30 euro ook te bestellen

Programma eredivisie heren:

Woensdag 17 oktober

Draisma Dynamo - Coníche Topvolleybal Zwolle

Advisie/SSS - SV Land Taurus 

VoCASA - Talentteam Papendal Arnhem


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×