Er staat vanavond een kraker in de eredivisie heren op het programma! In de Draisma Dynamo Arena komt koploper SAMEN.Lycurgus op bezoek. Het is een duel tussen twee topploegen, de nummer 1 en 5 van de ranglijst. Voor de Groningse ploeg is het een eerste test dit seizoen, tegen een andere topclub.

Een vrijdagavond topper in de Draisma Dynamo Arena in Apeldoorn. Dat kan een prachtige wedstrijd opleveren tussen twee zeer gretige en ambitieuze ploegen. Een topper die zowel door Dynamo als Lycurgus als belangrijke test wordt gezien.  

SAMEN.Lycurgus, de huidige koploper van de eredivisie, won tot nu toe alle wedstrijd en deed dat op overtuigende wijze. Nu gaat de Groningse ploeg op bezoek bij een andere titelkandidaat. Dat vormt voor Lycurgus dus de eerste 'test' van het seizoen, er wordt nu veel weerstand verwacht. 

Coach Arjan Taaij wisselde al veel met zijn basisploeg, zal hij tegen Dynamo starten met de in zijn ogen sterkste 7? De Groningers hebben veel ervaring in huis, maar beschikken ook over een jong toptalent. Bennie Tuinstra was afgelopen seizoen van grote waarde bij het Talentteam en wil dat ook bij Lycurgus tonen.

Domper wegspelen

Draisma Dynamo speelde al een topper in de eredivisie, namelijk tegen regerend landskampioen Active Living Orion. Dat werd een eerste domper in Doetinchem, er werd met 3-1 verloren. De Apeldoornse ploeg zal dat in eigen huis graag rechtzetten tegen SAMEN.Lycurgus. 

Dynamo is tijdens het seizoen aan het groeien, er zijn 5 nieuwe spelers bijgekomen en dat vergt uiteraard aanpassing(en). Met routinier Jeroen Rauwerdink in de gelederen, zit het qua ervaring wel goed. 

Die kan zijn ploeg op sleeptouw nemen bij moeilijke momenten en jonge talenten helpen. Die zijn er genoeg bij Dynamo: Joris Berkhout, Sjors Tijhuis, Rik van Solkema en Jeffrey Klok.  

Kijk live

De wedstrijd tussen Draisma Dynamo en SAMEN.Lycurgus is vanavond vanaf 20.00 uur live te volgen op Podiumtv

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn